Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Αυγούστου 2020

Πεντάσφαιρος με χατ τρικ του Σκαρτάδου (1991)

Σαν σήμερα στις 21/8/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ποσειδώνα Ηρακλείου, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1991-1992 …

Ο Δικέφαλος με τον Νέτο Γκουερίνο να εκτελεί χρέη προπονητή στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.366 τα εισιτήρια) πήρε μια εύκολη νίκη, επικρατώντας με 5-0.
Το σκορ άνοιξε στο 29’ ο Σκαρτάδος ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Λεοντιάδης και ο ίδιος παίκτης στο 42’ διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ, αξιοποιώντας την μπαλιά του Μπορμπόκη.
Να σημειωθεί πως πριν ο Σκαρτάδος εκτελέσει το πέναλτι ακούστηκαν προτροπές από την κερκίδα να στείλει την μπάλα άουτ. Όχι γιατί το πέναλτι ήταν αμφισβητούμενο, αλλά γιατί είχε αρχίσει η κόντρα με τον Βουλινό, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα με Μαγκντί – Τζούρτζεβιτς είχαν λυθεί…
Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ρήγα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ επιθετικά στο ματς, αλλά ο Σκαρτάδος και πάλι βρήκε δίχτυα στο 66’ μετά από μπαλιά του Μπορμπόκη, για να διαμορφωθεί το τελικό 5-0 με γκολ που σημείωσαν ο Μπασμπανάς στο 77΄(είχε μπει στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα!) και ο Τουρσουνίδης στο 89’ (με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Βάβουλα και να αλλάζει πορεία).

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Λεοντιάδης, Λαγωνίδης, Μητσιμπόνας, Μήτογλου και από τον Ποσειδώνα οι Φιλιππής, Δόσπρας, Βαλαβανόπουλος.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Λαγωνίδης, Αλεξούλης (74’ Μπασμπανάς), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Τουρσουνίδης, Σκαρτάδος (78’ Οικονομίδης), Αναστασιάδης.

Ποσειδώνας: Φιλιππής, Μεσαριτάκης, Κεφάκης, Ποντικέλης, Βάβουλας, Πρωτογεράκης (77’ Κρεμασμένος), Μαρινάκης, Δόσπρας, Βαλαβανόπουλος, Χανιωτάκης (53’ Γκρέκας), Λάμπρου.

Δηλώσεις προπονητών…
Νέτο Γκουερίνο: «Συγχαρητήρια στον Ποσειδώνα για την εμφάνισή του. Επιστρέψαμε στην Τούμπα με μια νίκη έστω και αν ο Ποσειδώνας στην αρχή του ματς μας δυσκόλεψε, κλείνοντας με οργανωμένη άμυνα όλους τους κλειστούς χώρους. Εμείς δείξαμε σήμερα μια φρεσκάδα στις κινήσεις μας και περιμένουμε τώρα να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα.

Ήταν βασικό σήμερα ότι είχαμε αγωνιστικότητα, θέληση και κυνηγήσαμε το γκολ από το πρώτο λεπτό. Στοιχεία που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια μας. Όσο για το σκορ θα μπορούσε να ήταν πιο μεγάλο αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στη τελική φάση».

Γιώργος Καραφέσκος: «Παίζαμε με μια πολύ μεγάλη ομάδα της οποίας ήμουν πάντα θαυμαστής, μετά τη μεγάλη μου αγάπη, την ΑΕΚ. Ίσως γιατί έχουν και οι δύο αυτές ομάδες το ίδιο έμβλημα. Επίσης θέλω να πω ότι ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση μπαίνοντας σε αυτό το γήπεδο, μετά από πολλά χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο έστω και αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει πιο πολλά γκολ. Εμείς προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε. Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στη Γ’ Εθνική και σήμερα έχουμε μια μικρή δικαιολογία. Ότι δηλαδή χτες είχαμε μια μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροπορικό ταξίδι μας για τη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή συνέχεια στη διοργάνωση».
* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλειου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων!

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 !
21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0.
25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1.
28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1.

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας. Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0.

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0.

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4