Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιουλίου 2020

Με το δεξί στα φιλικά προετοιμασίας (2008)

Σαν σήμερα στις 9/7/2008, ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, επικρατώντας άνετα με 9-0 της ερασιτεχνικής Βόρντεν … 

Το παιχνίδι διεξήχθη υπό βροχή, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν φίλοι του ΠΑΟΚ από τις Βρυξέλες, αλλά και από τη Γερμανία και την Ολλανδία. 

Στον αγώνα πήρε μέρος και ο υπό δοκιμή 19χρονος Φάλκο, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία. Με απόφαση του Σάντος θα δοκιμαζόταν και στους υπόλοιπους φιλικούς αγώνες ώστε να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του, αν και ο παίκτης τελικά δεν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

Ανεξάρτητα από το άνετο 9-0, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έδειξαν πολύ καλά στοιχεία κι ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. 

Το διαφορετικό πρόσωπο δεν είχε να κάνει με τη μικρή δυναμικότητα του χτεσινού αντιπάλου, αλλά με το γεγονός ότι οι παίκτες εφάρμοσαν αυτά που κάνουν στις προπονήσεις από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. 

Πριν ξεκινήσει το ματς ο Σάντος μίλησε για αρκετή ώρα στους παίκτες αναλύοντας τι θέλει και τι περιμένει. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά για 90 λεπτά, ασκώντας πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Σε όλο το ματς οι Ολλανδοί έκαναν μία φάση μόνο στο δεύτερο ημίχρονο! 

Ο Σάντος στην πρώτη φάση της προετοιμασίας δούλεψε πάνω στη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας και αυτό ήθελε να δει στο φιλικό που περισσότερο είχε το χαρακτήρα επίσημης προπόνησης. Ένα άλλο στοιχείο που φάνηκε ήταν ότι ο νέος ΠΑΟΚ θα μεταφέρει το παιχνίδι του στα πλάγια. 

Όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Σάντος είχαν καλή απόδοση, αλλά ξεχώρισε ο Βιεϊρίνια με τα τρία γκολ που πέτυχε και τις περίτεχνες ενέργειές του και ο Ίβιτς (παρότι έπαιξε μόνο 20’) με τις κάθετες πάσες του, που είχαν λείψει τα τελευταία χρόνια από τον ΠΑΟΚ! 

Από δύο γκολ πέτυχαν ακόμη ο Μπακαγιόκο και ο Λάκης, ενώ από ένα ο Κονσεϊσάο και ο Ηλιάδης. 

Ο Σάντος και στα δύο ημίχρονα δοκίμασε ως σύστημα το «4-2-3-1» το οποίο τέσταρε και στις προπονήσεις. 

Στο πρώτο ημίχρονο στο τέρμα ξεκίνησε ο Ρίζος, αριστερό μπακ ο Γεωργίου, δεξί ο Σνάουτσνερ και κεντρικό δίδυμο ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά, αμυντικά χαφ ο Βερόν με τον υπό δοκιμήν νεαρό Αργεντινό Φάλκο, μπροστά τους έπαιξαν οι Κονσεϊσάο (δεξιά), Κωνσταντινίδης (αριστερά) και Αθανασιάδης (κεντρικά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπακαγιόκο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο κάτω από τα δοκάρια πέρασε ο Κυριακίδης, ο Γεωργίου έμεινε αριστερά στην άμυνα, αλλά δεξιά πέρασε ο Αραμπατζής, δίπλα στο Μαλεζά έπαιξε ο Μελίσσης, αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Μπαλάφας και ο Ηλιάδης, μπροστά τους ο Βιεϊρίνια (αριστερά), ο Λάκης (δεξιά) και ο Βαγγελής (κεντρικά), ενώ ο Αθανασιάδης πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Στο 70’ ο Ίβιτς μπήκε αλλαγή στη θέση του Μαλεζά, πέρασε στα χαφ και ο Μπαλάφας γύρισε στην άμυνα. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ρίζος (46΄ Κυριακίδης), Σνάουτσνερ (46΄ Αραμπατζής), Μαλεζάς (70΄ Ίβιτς), Κοντρέρας (46΄ Μελίσσης), Γεωργίου, Φάλκο (46΄ Μπαλάφας), Βερόν (46΄ Ηλιάδης), Κονσεϊσάο (46΄ Λάκης), Κωνσταντινίδης (46΄ Βιεϊρίνια), Αθανασιάδης, Μπακαγιόκο (46΄ Βαγγελής). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4