Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Απριλίου 2020

Μηχανοκίνητη πορεία κατά του Νόμου Ορφανού (2009)

Σαν σήμερα στις 8/4/2009, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν στις επάλξεις, διαμαρτυρόμενος για τον περιβόητο Νόμο Ορφανού…

Αυτή τη φορά η διαμαρτυρία εκδηλώθηκε με μηχανοκίνητη που ξεκίνησε από την Κάμαρα στις 20:30 προς το Μεταγωγών και τα Διαβατά, όπου κρατούνταν αναίτια λόγω του Νόμου Ορφανού – Ιωαννίδη οπαδοί της ομάδας. 

Η πορεία ήταν ειρηνική και γεμάτη παλμό. Οι φίλοι του Δικεφάλου βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στο νόμο Ορφανού, απαιτώντας την άμεση αναδιάρθρωση και τροπολογία του. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας δε συνέβη το παραμικρό, με τον «ασπρόμαυρο» λαό να επιδεικνύει ωριμότητα, σοβαρότητα και άψογη συμπεριφορά.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε στις 20:30 από την Καμάρα με προορισμό τις φυλακές Διαβατών. Εκατοντάδες μηχανάκια, αυτοκίνητα, αλλά και πεζοί, ξεκίνησαν με κατεύθυνση δυτικά. 

Οι περισσότεροι … φορτώνανε τους πεζούς, ενώ ο παλμός και τα κορναρίσματα δε σταματούσαν. Στην Αριστοτέλους ενσωματώθηκαν κι άλλοι, όπως και λίγο πιο μετά στην περιοχή του Βαρδάρη. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ συστρατεύτηκαν και παιδιά από πενταήμερες εκδρομές, που έβγαιναν στα μπαλκόνια των ξενοδοχείων και συμμετείχαν και αυτοί στη διαμαρτυρία. 

Η επόμενη στάση ήταν στο Αστυνομικό Μέγαρο, στη Μοναστηρίου, όπου συνεχίστηκαν τα συνθήματα και οι ιαχές, με τους φίλους του Δικεφάλου να στέλνουν το μήνυμά τους χωρίς παρεκτροπές και εντάσεις.
Από τα πολλά συνθήματα που φώναξαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, δύο ήταν τα κεντρικά. «Λευτεριά, λευτεριά, σε όσους είναι στα κελιά», «Ο λαός του ΠΑΟΚ απαιτεί κανένας οπαδός μας ξανά στη φυλακή», κυριάρχησαν στην ατμόσφαιρα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα. 

Η μηχανοκίνητη πορεία συνεχίστηκε μέχρι τις φυλακές Διαβατών, εκεί όπου παρκάρανε όλοι και ακολούθως κατευθύνθηκαν όλοι μαζί περιμετρικά της περίφραξης, φωνάζοντας πάντα συνθήματα, ενώ άναψαν και πολλούς… πυρσούς.

Στη συνέχεια, οι φίλοι του Δικεφάλου φώναξαν συνθήματα με τους φυλακισμένους και αποχώρησαν ήσυχα, χωρίς προβλήματα. Στο πλευρό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα έχει ταχθεί και επίσημα ο ερασιτέχνης, με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Δείτε τα videos που ακολουθούν και θυμηθείτε τα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα …

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4