Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Απριλίου 2020

Ήττα στο Πιτέστι για ομάδα του ΠΑΟΚ (1988)

Σαν σήμερα στις 20/4/1988, ομάδα του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άργκες Πιτέστι, στο πλαίσιο του Βαλκανικού Κυπέλλου της περιόδου 1987-1988 …

Ο Δικέφαλος συμμετείχε στον α' όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τη βουλγάρικη Σλάβια Σόφιας, την αλβανική Λουφτενάρι και τη ρουμάνικη Άργκες Πιτέστι, με τις ομάδες να δίνουν από δύο παιχνίδια μεταξύ τους. 

Στο ματς που είχε γίνει στην Τούμπα στις 1/10/1987, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0, όμως σε αυτό που έγινε σαν σήμερα 20/4/1988, γνώρισε την ήττα με 4-2. 

Οι Ρουμάνοι επωφελήθηκαν στο έπακρο τα λάθη των παικτών μας και κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο με 3-0! 

Το σκορ άνοιξε στο 3’ ο Ίγκνατ για να γίνει το 2-0 στο 24’ από τον Έντουαρντ και το 3-0 από τον Μπάνουτσα στο 35’. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση, μείωσε στο 67’ με ατομική προσπάθεια του Σερέτη και στο 71’ ο Νίκιτς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον Γιουγκοσλάβο διαιτητή Μπεζιάτσι να δείχνει την άσπρη βούλα. 

Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Ιορδανίδης, μειώνοντας σε 3-2. Στο 75’ οι Ρουμάνοι κέρδισαν πέναλτι για το οποίο υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από τους παίκτες μας, με αποτέλεσμα ο Σερέτης να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς και να αποβληθεί. 

Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Έντουαρντ, αλλά ο Μακράκης εντυπωσιακά απέκρουσε! Στο 85’ τραυματίστηκε ο Κρυστάλλης και ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να αγωνίζεται με εννιά παίκτες, καθώς είχαν ήδη γίνει οι δύο αλλαγές! 

Το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε στο 90’ σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων, με τον Ζαμφίρ να χρίζεται σκόρερ. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σερέτης, Τσιπλάκης, Τουρσουνίδης, Μακράκης. 

Οι συνθέσεις: 

Άργκες Πιτέστι: Χριστέφ, Ιονέσκο, Έντουαρντ, Μαρτσάλ (88’ Βλαντόλιου), Στάγκου, Πίρβου, Γκέοχα (82’ Βόικου), Γιάννα, Μπάνουτσα, Ίγκνατ, Ζαμφίρ. 

ΠΑΟΚ: Μακράκης, Ρουσομάνης, Λυσούδης, Τσιπλάκης, Κρυστάλλης, Θεοδοσίου (81’ Μαλαμίδης), Τουρσουνίδης, Ιορδανίδης, Καραγιαννίδης (46’ Στεργίου), Σερέτης, Νίκιτς.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4