Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαρτίου 2020

Ικανοποίησε παρά την ήττα από τη Σλάβια (1988)

Σαν σήμερα στις 2/3/1988 (ημέρα Τετάρτη), ομάδα του ΠΑΟΚ αποτελούμενη από ερασιτέχνες και επαγγελματίες παίκτες, αντιμετώπισε στην Τούμπα τη Σλάβια Σόφιας, για το Βαλκανικό Κύπελλο της περιόδου 1987-1988 …

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 300 θεατές (κόπηκαν 200 εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 0-1, αποδίδοντας όμως καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κατέβηκε πλήρης! 

Μόλις στο 3’ ο Ρουσουμάνης βρέθηκε προ του Ανανίεφ, αλλά δεν κατάφερε να τον πλασάρει, ενώ στο 10’ το φάουλ που εκτέλεσε ο Λεοντιάδης πέρασε μόλις άουτ!
Στο 29’ ο αμαρκάριστος Ιορδανίδης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ και στο 34’ σημειώθηκε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. 

Σκόρερ ο Μιρόνοφ που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνάς μας, κοντρόλαρε αρχικά την μπάλα με το κεφάλι και στη συνέχεια με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Καραβασίλη, σε μια από τις ελάχιστες τελικές των φιλοξενούμενων στο ματς. 

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως τη λήξη του ημιχρόνου, το φάουλ του Σερέτη στο 37’ πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι (άουτ) και στο 42’ ίδια τύχη είχε το σουτ του Ρουσομάνη.
Με τη Σλάβια να προηγείται 0-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Αλβανού διαιτητή, Πρίφτι. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ούτε η κεφαλιά του Σίγγα στο 47’ (απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Χαίνταρλίεφ), ούτε η εξ επαφής κεφαλιά του Ρουσομάνη στο 72’, έφεραν το γκολ της ισοφάρισης! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ρουσομάνης, Μαυρέας, Σίγγας και από τη Σλάβια οι Μιρόνοφ, Αλεξάντροφ, Χαϊντερλίεφ, Ανανίεφ. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Καραβασίλης (59’ Μακράκης), Ρουσομάνης, Μαυρέας, Τριανταφυλλίδης, Σίγγας, τσιπλάκης, Νίκιτς (46’ Τουρσουνίδης), Λεοντιάδης, Ιορδανίδης, Παπαϊωάννου, Σερέτης. 

Σλάβια Σόφιας: Ανανίεφ, Ντιμιτρόφ, Χαϊντερλίεφ, Γκρέκοφ, Βένκοφ (86’ Κοστόφ), Τάτσεφ, Μπάιρεφ, Μιρόνοφ, Αλεξάντροφ, Σιμεόνοφ, Ράντζκοφ. 

* Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του ομίλου μας στη διοργάνωση του Βαλκανικού Κυπέλλου εκείνης της σεζόν.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4