Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαρτίου 2020

Φιλική τεσσάρα επί της Καβάλας (1981)

Σαν σήμερα στις 15/3/1981, ημέρα Κυριακή, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Καβάλα και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1980-1981 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν ήδη παιχτεί είκοσι τρεις αγωνιστικές του …

Οι δύο ομάδες εκμεταλλευόμενες τη διακοπή τριών εβδομάδων του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, έδωσαν αυτό το φιλικό παιχνίδι, στο οποίο ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0, λίγες μέρες μετά τη φιλική του ήττα στη Κατερίνη από τον Πιερικό (2-0 στις 11/3).
Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 1.000 θεατές (μόλις 682 τα εισιτήρια) με τον ΠΑΟΚ να αποδίδει ικανοποιητικά, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε στο 20’ ο Γεωργόπουλος μετά από σέντρα του Γούναρη, για να γίνει το 2-0 στο 39’ από τον Κωστίκο που εκμεταλλεύτηκε έξυπνη κάθετη μπαλιά του Κούδα.

Στο 41’ μετά από συνδυασμό Γκουερίνο – Κερμανίδη – Κούδα, ο τελευταίος έγραψε το 3-0.
Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Τικμόγλου.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στην επανάληψη, στο 87’ ο Σφακιανάκης είχε δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Αλεξανδρίδης διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με κοντινή κεφαλιά.

Στο 89’ ο Σίγγας ανατράπηκε από τον Φιλιππίδη, ο Τικμόγλου έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο Παντελίδης απέκρουσε το σουτ του Τριανταφυλλίδη.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Κούδας, Τριανταφυλλίδης, Δημόπουλος και από την Καβάλα οι Παντελίδης, Πέτσας, Ιωαννίδης, Μόσχος, Χατζηπαρασκευάς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (60’ Φίλης), Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης (60’ Αλαβάντας), Σίγγας, Δαμανάκης, Κερμανίδης (60’ Αλεξανδρίδης), Γεωργόπουλος (46’ Θ. Αποστολίδης), Κωστίκος (65’ Δημόπουλος), Κούδας (46’ Βασιλάκος), Γκουερίνο (55’ Τριανταφυλλίδης).

Καβάλα: Τσανάκαλης (46’ Παντελίδης), Φιλιππίδης, Ανέστης (46’ Σφακιανάκης), Ιωαννίδης, Πέτσας (72’ Μάννα), Χατζηπαρασκευάς (85’ Χαραλαμπίδης), Κόκαλης, Παπαδόπουλος, Μόσχος, Ισαακίδης, Κατρακυλάκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σίγγας να μονομαχεί με τον Πέτσα, ενώ ο Παντελίδης παρακολουθεί τη φάση έτοιμος να επέμβει. Πίσω τους διακρίνεται ο Παναγιώτης Κερμανίδης…
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4