Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαρτίου 2020

Νίκη με ανατροπή επί του Παναθηναϊκού (1932)

Σαν σήμερα στις 6/3/1932, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο γήπεδο του Άρη τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της περιόδου 1931-1932 … 

Ο Δικέφαλος σε ένα κατάμεστο γήπεδο, στο παιχνίδι που ξεκίνησε στις 3:30, πήρε τη νίκη με 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 21’ με γκολ που σημείωσε για την αθηναϊκή ομάδα ο Τριανταφύλλης. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη, όταν το σουτ του Λαζάρου τράνταξε το δοκάρι του Σκλαβούνου, ο Παναθηναϊκός όμως άνοιξε το σκορ στο 21’ όταν μετά από σουτ του Σουρμελή στο οριζόντιο δοκάρι μας και αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει την μπάλα, ο Τριανταφύλλης σημείωσε το 0-1. 
Δέκα λεπτά αργότερα, Καβουρματζής με σουτ μετά από μπαλιά του Βίλλυ πέτυχε το 1-1 και με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Λεονταρίδη. 

Στο 62’ ο Παπαϊορδανίδης από κοντά μετά από προσπάθεια του Καβουρματζή σημείωσε το 2-1, για να έρθει στο 81’ ο Βίλλυ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καβουρματζή και πάλι, να διαμορφώσει το τελικό 3-1. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Πυλορώφ, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Βλάχου, Κωνσταντινίδης, Παπαϊορδανίδης, Δοξατινός, Βίλλυ, Λαζάρου, Καβουρματζής.

Παναθηναϊκός: Σκλαβούνος, Βασιλείου, Περαντάκος, Υποφάντης, Γαβαλάς, Βενεζάκης, Τριανταφύλλης, Σοφιανόπουλος, Σουρμελής, Συμεωνίδης, Ρόκκος.

Και λίγα λόγια για τη σεζόν 1931-1932 ... 

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1931-32 διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία μετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3). 

Για πρώτη φορά οι ομάδες αυτές δεν μετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα και η παραμονή τους στην εθνική κατηγορία κρινόταν από αγώνες διαβάθμισης. 

* Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που έγινε στις 10/7/1932, ο σύλλογος μπήκε σε περιπέτειες, καθώς αν και τερμάτισε πάνω από τον Ηρακλή, η ... ΕΠΟ διέταξε την επανάληψη του αγώνα στον οποίον ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον συμπολίτη με 3-2, λόγω ... κακής χάραξης του νέου γηπέδου μας (5/6/1932 το ματς)! 

Ο αγώνας μάλιστα ορίστηκε να γίνει στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ φυσικά δεν κατέβηκε, μηδενίστηκε και βρέθηκε στη βαθμολογία πίσω από τον Ηρακλή. 
* Σύμφωνα με τον κανονισμό της εποχής από τις ομάδες που μετείχαν στο εθνικό πρωτάθλημα, όποια τερμάτιζε σε χαμηλότερη θέση από τις υπόλοιπες της ίδιας Ένωσης έπρεπε να δώσει διπλό αγώνα διαβάθμισης με την καλύτερη του τοπικού πρωταθλήματος ώστε να κριθεί ποια θα πάρει μέρος στο επόμενο Εθνικό Πρωτάθλημα 1932-33. 

* Σύμφωνα με τη βαθμολογία αυτές ήταν: η ΑΕΚ της ΕΠΣ Αθήνας, ο Ολυμπιακός της ΕΠΣ Πειραιά και ο ΠΑΟΚ της ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τις τρεις ομάδες μόνον ο ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα, διότι δεν κατέβηκε στους αγώνες διαβάθμισης. 

* Οι σχετικοί αγώνες ήταν: 

Μέγας Αλέξανδρος Θ. - ΠΑΟΚ: χωρίς αγώνα, διότι ο ΠΑΟΚ δεν έλαβε μέρος στους αγώνες διαβάθμισης διαμαρτυρόμενος επειδή είχε ακυρωθεί ο νικηφόρος αγώνας του με 3-2 επί του Ηρακλή και είχε υποχρεωθεί να αγωνιστεί ξανά στο ουδέτερο γήπεδο της ΑΕΚ. 

Ολυμπιακός Πειραιά - Άμυνα Πειραιώς: 6-1, 2-0.
ΑΕΚ - Π.Σ. Γουδί: 2-2, 3-1. 

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1931-1932: Χαλκιάς, Πυλορώφ, Καβουρματζής, Λαζάρου, Παπαϊορδανίδης, Παπαδόπουλος Γ., Βλάχου, Βίλλυ, Κωνσταντινίδης Α., Κωνσταντινίδης Κ., Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, Ηλιάδης, Δοξατινός, Καμπούρογλου, Μαύρος, Παπαβασιλείου, Παζάρογλου, Δραγάτσης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (10/7/1932). 

Όρθιοι (από αριστερά): Χαλκιάς, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ιωαννίδης, Αρμάσης (προπονητής), Βεντουρέλης (βοηθός) και Πυλορώφ. Καθιστοί (από αριστερά): Πανίδης, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Βασιλειάδης, Πάγκαλος.

* Τη σεζόν 1931-1932, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, κατακτώντας την 7η θέση (περάσαμε μόνο την ΑΕΚ στη βαθμολογία), συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς με τέρματα 18-25.

* Ο Παπαϊορδανίδης στην τελική φάση σημείωσε 10 τέρματα και αναδείχτηκε 3ος σκόρερ.

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γερμανό Ρούντολφ Γκάσνερ στον πάγκο μας, όμως η μέτρια πορεία του ΠΑΟΚ έφεραν την απομάκρυνσή του, κάτι που συνέβη τελικά μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο στις 18/10/1931 από την ΑΕΚ 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4