Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Φεβρουαρίου 2020

Νίκη για τις ρεζέρβες επί του ΠΑΟΝΕ (1990)

Σαν σήμερα στις 14/2/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΟΝΕ, τον οποίον κέρδισε με 5-1 και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1989-1990 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν παιχτεί οι πρώτες είκοσι αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, έχοντας πολλούς αναπληρωματικούς παίκτες στη σύνθεσή του, έφτασε στην άνετη επικράτηση, έχοντας σκόρερς τους Αναστασιάδη, Μυλωνά, Βουτσιά, Πλίτση και τον Αιγύπτιο Τάχα, ο οποίος σκόραρε από τα 11 μέτρα. 

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Τάχα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όμως ο παίκτης έδειχνε πως δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να προσφέρει, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο πόδι του! 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σαββίδης. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τερζής (46’ Αργυρόπουλος), Καραγεωρίου (46’ Βουτσιάς), Λιθοξόπουλος, Παλάσκας, Πλίτσης, Μυλωνάς (46’ Παρασκευάς), Αλεξούλης, Αναστασιάδης, Στεργίου, Σαββίδης, Τάχα.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Γιάκομπς τα «έψαλλε» στους παίκτες του, με αφορμή την καθυστερημένη άφιξη κάποιων στις τελευταίες προπονήσεις. 

«Προσγειωθείτε. Μην αλλάζετε συνήθειες και τακτική. Μένουν τρεις μήνες για να δικαιωθούν οι προσπάθειές σας. Μην αφήσετε να πάει χαμένος τόσος κόπος. Προσέξτε την εξωαγωνιστική σας ζωή και πειθαρχείτε αγωνιστικά! Το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν. 
 
Είναι μια φράση την οποία έμαθα πρόσφατα και μου αρέσει. Οι πρόγονοί σας ήταν σοφότεροι. Φοβάμαι ότι με μια επιτυχία μπορούν τα μυαλά των παικτών να βγουν πάνω από τα κεφάλια τους. Τιμωρούμε τα πταίσματα για να αποφύγουμε τα πλημμελήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θωμάς Βουλινός: «Καλά τους τα λέει. Να τον ακούσουν τώρα, γιατί μετά θα είναι αργά. Περνάμε δύσκολες στιγμές στις οποίες θα κριθούν πολλά. Θα είναι αδικία … στον δρόμο να βγει το όνειρο απατηλό».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4