Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Φεβρουαρίου 2020

Ντουμπλάρισε τις νίκες και προκρίθηκε (1981)

Σαν σήμερα στις 4/2/1981, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας σε επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου, τον Ολυμπιακό Βόλου …

Ο Δικέφαλος έχοντας κερδίσει στο πρώτο ματς που έγινε στην Τούμπα στις 6/1/1981 με 2-1, ντουμπλάρισε τις νίκες του επί της θεσσαλικής ομάδας, επικρατώντας μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Έχοντας στον πάγκο του τον Γκιούλα Λόραντ και τον Κούδα σε εξαιρετική μέρα, έβαλε βάσεις πρόκρισης από πολύ νωρίς, όταν στο 4’ ο Κούδας πάσαρε στον Κερμανίδη που σούταρε από πλάγια θέση όμως ο Τζουγανάτος απέκρουσε σε κόρνερ.

Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Δαμανάκης εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Τζογανάτου και με συρτό σουτ σημείωσε το 0-1.
Στο 25’ ο Κούλογλου ισοφάρισε σε 1-1 και με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Γιαννακουδάκη.

Στο 55’ μπήκε ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για πρόκριση, όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Κούδα που απέφυγε τρεις αντιπάλους, η μπάλα στρώθηκε στον Κερμανίδη, ο οποίος πλάσαρε τον Τζουγανάτο κάνοντας το 1-2.
Στο 65’ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Γούναρη και στο 73΄ο Κωστίκος με ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε και τρεις αμυντικούς και τον Τζουγανάτο, σούταρε στην άδεια εστία αλλά ο Βίτας έσωσε την ομάδα του από ένα τρίτο γκολ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας (χειροκροτήθηκε κατά την αποχώρησή του από το παιχνίδι στο 78’), ο Φούρτουλα, ο Γούναρης, ο Ιωσηφίδης και ο Δαμανάκης.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Τζουγανάτος, Καραμίχαλος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Τζουγανάτος, Βίτας, Μάνδαλος, Σικάκης (71’ Βαϊνάς), Βαλιανάτος, Συνετόπουλος, Τριχιάς, Καραμίχαλος, Κούλογλου, Μαυρίδης, Σιατήρας (68’ Τρικάκης).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Σάλαμον, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Γεωργόπουλος (64’ Θ. Αποστολίδης), Κωστίκος, Κούδας (78’ Δημόπουλος), Γκουερίνο.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4