Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Ιανουαρίου 2020

Βήμα πρόκρισης στην Πάτρα (1992)

Σαν σήμερα στις 8/1/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΑΟ Πάτρας, σε παιχνίδι του β’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1991-1992 …

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 θεατές (789 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-1 και έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Σε ένα πολύ καθαρό παιχνίδι στο οποίο ο διαιτητής … Μπροβήλος, δε χρειάστηκε να δείξει ούτε μια φορά την κίτρινη κάρτα σε κάποιον παίκτη, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και στα 90 λεπτά του. 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0, με τον ΠΑΟΚ να χάνει δύο πολύ καλές ευκαιρίες, όταν στο 26’ ο Αναστασιάδης μετά από μπαλιά του Καλογερόπουλου, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Δελέγκο αλλά σούταρε άουτ και στο 31’ η βολίδα του Μίλαν Τζούρτζεβιτς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. 

Στο 61’ σημειώθηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Λαγωνίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλεξίου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πλίτσης με μια νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Οι γηπεδούχοι στο 74’ είχαν δοκάρι με τον Λάκη Παπαϊωάννου (ο γνωστός), ενώ ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Χιονά στο 90’. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τζούρτζεβιτς, Πλίτσης, Λαγωνίδης, Αλεξίου, Αναστασιάδης και από τους γηπεδούχους οι Παπαϊωάννου, Πετρής, Λουκόπουλος, Αλεξανδρόπουλος. 

Οι συνθέσεις: 

ΑΟ Πάτρας: Δελέγκος, Αλεξανδρόπουλος, Δημητρόπουλος, Αγγελόπουλος, Γιαννέλης (46’ Σταυρόπουλος), Πετρής, Κότσαλης, Γκίτσης, Κόρακας (64’ Γρηγορόπουλος), Παπαϊωάννου, Λουκόπουλος.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μαλιούφας, Μήτογλου, Χιονάς. Αλεξίου, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης, Παλάσκας, Καλογερόπουλος (54’ Λεοντιάδης), Τζούρτζεβιτς, Πλίτσης. 

Δηλώσεις προπονητών … 

Μπλάζεβιτς: «Η ομάδα μου έπαιξε σήμερα σε ρυθμό ρελαντί αλλά ήταν σωστή και πειθαρχημένη. Έρχομαι για δεύτερη φορά φέτος στην Πάτρα και μπορώ να πω ότι η τύχη με ευνόησε και τις δύο φορές. Σήμερα διαπίστωσα ότι ο φίλαθλος κόσμος της Πάτρας ξέρει να κρίνει σωστά και αντικειμενικά». 

Για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό που ακολουθούσε (ήττα με 3-2 στις 12/1), είπε: «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Πάντως θα προτιμούσα να παίζαμε τώρα στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι καλό για μας που δε θα παίξουν οι Μητρόπουλος, Καραπιάλης, γιατί αυτούς ξέραμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε. Τώρα όμως δεν ξέρουμε τους αντικαταστάτες τους, οι οποίοι θα υπερβάλλουν τους εαυτούς τους για να δείξουν την αξία τους». 

Όσο για το αν θα αγωνιστεί ο Στέφανος Μπορμπόκης στο Καραϊσκάκη, ανέφερε: «Αυτό δεν το ξέρω ακόμη, αλλά μπορώ να πω ότι ξεπερνά γρήγορα το πρόβλημά του». 

Μπέκης: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου η οποία στάθηκε καλά απέναντι σε μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες. Η σημερινή εμφάνιση θα μας βοηθήσει από ψυχολογικής πλευράς για να παραμείνουμε στην κατηγορία μας».

* Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Μπλάζεβιτς άφησε άναυδους τους πάντες, καθώς προπόνησε για μια ώρα τους Γκάμπριτς, Τουρσουνίδη, Οικονομίδη που δεν αγωνίστηκαν, αλλά και τους Μαλιούφα, Πλίτση, Λεοντιάδη, Αναστασιάδη και Παλάσκα, οι οποίοι έπαιξαν. Ο Μπορμπόκης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. 

* Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε τις επόμενες μέρες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΟ Πάτρας, καθώς όπως προαναφέρθηκε ακολουθούσε εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και οι άνθρωποι της ομάδας έκριναν καλύτερο να μην ανέβει Θεσσαλονίκη. 

* Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στην Πάτρα, από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε αυτή, πέρασαν οι παλιοί παίκτες του ΠΑΟΚ, Ψαρράς, Σπανοσωτηρόπουλος, ο προπονητής της Παναχαϊκής Μιχαλόπουλος καθώς και ο Δαβουρλής προκειμένου ο τελευταίος να μιλήσει με τον Κούδα με τον οποίον είχε πολυετή φιλία… 

* Στην αρχική εικόνα, μια φάση από τον επαναληπτικό αγώνα με τον ΑΟ Πάτρας που έγινε στις 22/1/1992 στην Τούμπα. Διακρίνεται ο Μπορμπόκης σε μια προσπάθειά του… 

* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλείου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας . 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων! 

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 !!! 
21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0. 
25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1. 
28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1. 

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας.

Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0. 

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0. 

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4