Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Δεκεμβρίου 2019

Άφιξη Τσάρλι Γιάγκου και διπλό στα Κύμινα (1988)

Σαν σήμερα στις 6/12/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στα Κύμινα τον τοπικό Ολυμπιακό και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1988-1989 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν παιχτεί οι πρώτες ένδεκα πρώτες αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του πήρε μια πολύ εύκολη νίκη επικρατώντας με 1-10, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Φερνάντο (3), Παρασκευάς (3), Σκαρτάδος με πέναλτι, Λεοντιάδης, Μουρατίδης, Αναστασιάδης. 

Το σκορ άνοιξε στο 2΄ο Λεοντιάδης και στο 5' ο Σκαρτάδος με πέναλτι σημείωσε το 0-2. Στο 16' ο Παρασκευάς μετά από σέντρα του Σκαρτάδου έκανε το 0-3, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 37' με τον Ρουσομάνη σε 1-3.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Αναστασιάδης με πλασέ σημείωσε το 1-4 και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με τον διαιτητή Βουρνέλη να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Φερνάντο σημείωσε το 1-5, για να έρθει στο 78' και 79' ο ίδιος παίκτης να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 1-7, σημειώνοντας χατ τρικ. 

Ο Μωραΐτης με δυνατό σουτ έγραψε το 1-8 στο 82', και ο Παρασκευάς στο 84' και 90' διαμόρφωσε το τελικό 1-10.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Μαλιούφας, Φερνάντο, Αναστασιάδης και από τα Κύμινα οι Παπάς, Παπαδράγκας, Ρουσομάνης, Βαφειάδης.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Κυμίνων: Γιακουμής (88' Ραγκάτσης), Σταμάτης, Τζήκας, Παπάζης, Χρονάκης, Μανουσάκης, Παπαδρεάγκας (46' Τζήκας), Μορφόπουλος (46' Λίλιας), Ρουσομάνης, Βαφειάδης.

ΠΑΟΚ: Τερζής (46' Μακράκης), Καραγεωργίου (46' Τσιπλάκης), Αλαβάντας, Μήτογλου (46' Μαλιούφας), Μαυρέας, Τσουρέλας (46' Μωραΐτης), Αναστασιάδης, Σκαρτάδος (46' Φερνάντο), Παρασκευάς, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης (46' Σμολ). 

Την ίδια μέρα έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο ομογενής από την Αυστραλία, Τσάρλι Γιάγκος, ο οποίος είχε συμφωνήσει σε όλα με τον ΠΑΟΚ και απέμεναν μόνο οι υπογραφές.
 
Τον παίκτη υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ (Παπαδάκης). Να σημειωθεί πως ο Γιάγκος ήρθε στη Θεσσαλονίκη τραυματίας, καθώς σε πρόσφατο φιλικό παιχνίδι της Αυστραλίας, έσπασε τη μύτη του σε συμπλοκή παικτών! 
Ο Τσάρλι Γιάγκος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1988-1989 σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, σημειώνοντας δύο γκολ, το ένα ήταν στο ματς με τον Εθνικό και το άλλο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ στις 22/1/1989 (ήττα με 2-1 και απόλυση του Ίσραελ). 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4