Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2019

Διπλό και πρόκριση επί της Προοδευτικής (1983)

Σαν σήμερα στις 21/12/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική, σε παιχνίδι του α' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1983-1984, επικρατώντας με 0-1, μπροστά σε 3.500 θεατές (3.091 τα εισιτήρια) …

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα για να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα στο ξερό της Νίκαιας, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο ημίχρονο λέγοντας στους παίκτες του: «Αν δε ματώσετε δε θα προκριθείτε!»

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου, ήταν απειλητικοί σε κάποιες φάσεις για την εστία μας, ενώ οι δικοί μας επιθετικοί σε ελάχιστες περιπτώσεις πλησίασαν την εστία του Νικολάκη και αυτό συνέβη μόνο στο δεύτερο 45λεπτο!
Στο 8’ ο Φούρτουλα απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Τσέβρετζη, στην καλύτερη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων στο πρώτο μισό του αγώνα. 

Στην επανάληψη το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και η Προοδευτική έφτασε κοντά στο γκολ με τους Βιτόπουλο στο 50’, Μανδρέκα στο 60’ και Χότζογλου στο 90’. 

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες με τους Κούδα στο 55’ και 58’, τον Δημόπουλο στο 82’ και τον Γεωργόπουλο στο 85’. Το γκολ που έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στον Δικέφαλο σημειώθηκε στο 78’.

Ο Κούδας κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο ίδιος και ο Δημόπουλος αφού απέφυγε το μαρκάρισμα του Μαστρογιάννη σέντραρε, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Κωστίκος και με κεφαλιά σκόραρε.

Οι γηπεδούχοι στο 88’ ζήτησαν επίμονα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δαμανάκη στον Σουβλέρη, χωρίς ο διαιτητής Κουκουλάκης να ενδώσει στις διαμαρτυρίες τους.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Δαμανάκης και από την Προοδευτική οι Μαστρογιάννης, Φώτης, Καραβίτης, Σουβλέρης. 

Οι συνθέσεις: 

Προοδευτική: Νικολάκης, Φώτης, Χότζογλου, Αθανασόπουλος, Καραβίτης (85’ Μαύρος), Μανδρέκας, Σουβλέρης, Τσέβρετζης, Βιτόπουλος, Βογιατζής, Μαστρογιάννης. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αποστόλου, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος (85’ Τσουρέλας), Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος. 

* Στην αρχική εικόνα, Κούδας - Καραβίτης σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4