Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Δεκεμβρίου 2019

Φιλική ισοπαλία με την Εθνική στην Τούμπα (1973)

Σαν σήμερα στις 5/12/1973, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Εθνική Ελλάδας, με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (ελεύθερη η είσοδος στο παιχνίδι για τον κόσμο!), αγωνίστηκε χωρίς έξι βασικούς του παίκτες, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμαζόταν για τον ματς με την Εθνική ομάδα της (τότε) ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στη Θεσσαλονίκη ανέβηκαν μόνο οι Οικονομόπουλος, Νικολάου, Ελευθεράκης, Αντωνιάδης, Σιώκος, Αθανασόπουλος, με τον Παναγούλια να καυτηριάζει με δηλώσεις του την απόφαση του προπονητή του Ολυμπιακού (Πετρόπουλος), ο οποίος κράτησε στον Πειραιά τους διεθνείς παίκτες, καθώς η ομάδα του θα έδινε φιλικό με τα ... Πετράλωνα!
Στα αξιοσημείωτα, η άρνηση αρκετών παικτών των ομάδων του νότου να συμμετέχουν στο παιχνίδι, βρίσκονται διάφορες φτηνές δικαιολογίες! Όπως μπορείτε να δείτε στις συνθέσεις απουσίαζαν οι παίκτες του Ολυμπιακού (εκτός του Σιώκου) και 1-2 πρωτοκλασάτοι παίκτες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, εκείνης της εποχής!

Το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ στο 57’ ο Ασλανίδης μετά από μπαλιά του Κερμανίδη, για να ισοφαρίσει για λογαριασμό της Εθνικής στο 76’ ο … Παρίδης, μετά από πάσα του Ιωσηφίδη! 

Ένα σουτ του Σαράφη στο 38’ και άλλα δύο των Ασλανίδη – Παρίδη σταμάτησαν στα δοκάρια! 
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ασλανίδης (έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο), Χατζηιωάννου, Φουντουκίδης, Αποστολίδης, Τσιλιγκιρίδης, Λάζος, Κερμανίδης και από την Εθνική οι Πάλλας, Τερζανίδης, Σαράφης, Ελευθεράκης, Κούδας, Παρίδης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μήττας. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου (75’ Παντελίδης), Τσιλιγκιρίδης, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Τσακιρόπουλος, Κερμανίδης, Αποστολίδης (75’ Μπάτης), Παναγής, Λάζος (46’ Ασλανίδης).

Εθνική: Οικονομόπουλος (46’ Φίλης), Πάλλας, Ιωσηφίδης, Αθανασόπουλος (64’ Νικολάου), Σιώκος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Ελευθεράκης, Κούδας, Ασλανίδης (46’ Αντωνιάδης).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4