Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Νοεμβρίου 2019

Δεν κέρδισε ούτε την Γκαμπάλα (2015)

Σαν σήμερα στις 26/11/2015, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Legaue ο Δικέφαλος αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την Γκαμπάλα στην Τούμπα ...

Μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές και με γνωστό στον ΠΑΟΚ ότι έχει χάσει ήδη το τρένο της πρόκρισης για τους «32» του Europa League, o Τούντορ παρέταξε στο αρχικό 3-4-2-1 τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα - Μαλεζά - Τζαβέλλα στην άμυνα, Κίτσιου - Κάτσε - Τζιόλη – Ροντρίγκες στη μεσαία γραμμή, Μακ – Πέλκας μπροστά τους και καθαρά προωθημένος ο Μπερμπάτοφ. 

Σε ένα παιχνίδι από το οποίο το ζητούμενο για τον Δικέφαλο ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών που θα του δώσουν πόντους στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, ενώ παράλληλα θα βοηθηθεί και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας εντός συνόρων, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο πρώτο 45λεπτο πολύ μαζεμένος, χωρίς να πιέζει στη μεσαία γραμμή, χωρίς να μπορεί να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα. 

Η ομάδα στο πρώτο μισό του αγώνα επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, είχε μόνο 1-2 ευκαιρίες, ενώ όσες φορές πίεσε ψηλά δημιούργησε προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ πέταξε και πάλι ένα ολόκληρο ημίχρονο στα σκουπίδια, δεν βρήκε ρυθμό και δεν απείλησε! 

Οι φιλοξενούμενοι πάντως στο 13ο λεπτό, έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Γλύκο να πραγματοποιεί πολύ δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Αντόνοφ. 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τούντορ έριξε στο ματς τον Σάμπο στη θέση του Πέλκα, με τη σκέψη να δυναμώσει τη μεσαία γραμμή, η οποία στο πρώτο μισό του παιχνιδιού υστέρησε ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι. 

Η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αισθητά, η ομάδα άρχισε να πρεσάρει και στο 59ο λεπτό σέντρα του Ροντρίγκες, απίθανο στρώσιμο του Μπερμπάτοφ στον Σάμπο, που κατάφερε και έχασε ένα άχαστο γκολ!!! 

Ροντρίγκες, Μακ και Τζιόλης είχαν τις δικές τους καλές ευκαιρίες στα λεπτά που ακολούθησαν, αλλά ο πολύ καλός Μπεζοτόσνι σταμάτησε τις προσπάθειές τους και έτσι ήρθε το τελικό 0-0. 

Ο Δικέφαλος στα τρία ματς που έδωσε στην Τούμπα δεν κέρδισε κανένα και έτσι -όπως είναι φυσιολογικό- δεν πας πουθενά! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κίτσιου (78' Αθανασιάδης), Κάτσε, Τζιόλης, Ροντρίγκες, Μακ, Πέλκας (46' Σάμπο), Μπερμπάτοφ (71' Μυστακίδης). 

Γκαμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρτίνιο, Νταντεμίροφ, Ράφαελ, Σαντίγκοφ (87' Ζαμάλοφ), Γκάι, Ζαργάροφ (84' Μιρτσαμπέκοφ), Ζεκ, Ζένιοφ (77' Γιαβάντοφ), Αντόνοφ. 

................................................... 

Ο Ιγκόρ Τούντορ μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στην Γκαμπάλα, δηλώνοντας ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές του..
Αναλυτικά επισήμανε: 

Για την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι: «Είμαι χαρούμενος που πήρα απαντήσεις από τους παίκτες μου είμαι χαρούμενος για αυτό. Είχαμε καλή απόδοση και καλή εμφάνιση, κόντρα σε μια ομάδα καλή και υποτιμημένη».

Για την δυσαρέσκεια του Μπερμπάτοφ όταν αντικαταστάθηκε: «Δεν θεωρώ την κίνησή του ασέβεια. Πολλές φορές οι παίκτες είναι θυμωμένοι από όσα συμβαίνουν στο γήπεδο. Τον έκανα αλλαγή γιατί προερχόταν από ένα 90λεπτο, είχε και τραυματισμό ήταν και κουρασμένος. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο κι έβαλα τον Μυστακίδη».

Για την πρόκριση Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ: «Το σημερινό αποτέλεσμα και το γεγονός ότι στη βαθμολογία πρώτη είναι η Ντόρτμουντ μαζί με την Κράσνονταρ, δείχνει πόσο καλή ομάδα είναι με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και επιβεβαιώθηκα σε αυτά που ήταν όταν έγινε η κλήρωση. Δεν είναι τυχαίο αυτό που συνέβη». 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν σημείωσε καμία νίκη στους όμιλο του Europa League: «Θεωρώ ότι έχει παίξει ρόλο και η τύχη. Όταν κάνεις τόσες ευκαιρίες πετυχαίνεις ένα γκολ. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι με την Γκαμπάλα. Επίσης και με την Ντόρτμουντ το ματς ήταν 1-0 μέχρι που δεχθήκαμε το γκολ από το λάθος του Όλσεν». 

Για το αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι: «Δεν θεωρώ ότι ο κόσμος δεν ικανοποιήθηκε από αυτό που είδε. Σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα αλλά η σημερινή απόδοση θα μας βοηθήσει να ανακάμψουμε ψυχολογικά. Οι παίκτες σήμερα έδωσαν ότι είχαν». 

Για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα από την τελευταία της φετινή νίκη που ήρθε απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Περισσότερες ευκαιρίες από ότι με τον Παναθηναϊκό. Αλλά σήμερα δεν τα καταφέραμε. Απλά γιατί δεν πετύχαμε γκολ». 

……………………………………………… 

Ο Γιώργος Τζαβέλλας στις δηλώσεις του τόνισε το σημερινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο λόγω της νίκης της Κράσνονταρ και ο ΠΑΟΚ κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο ... 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Σχολιάζοντας τις ευκαιρίες που χάθηκαν στην επανάληψη σημείωσε: «Σήμερα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Με το αποτέλεσμα που ήρθε στο άλλο παιχνίδι χάθηκαν και οι μαθηματικές ελπίδες μας για πρόκριση. Ήταν ένα παιχνίδι διαφορετικό γιατί έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι μετά τα τελευταία αποτελέσματά μας. Μπoρώ να πω ότι κατά διαστήματα, παίξαμε καλά, όπως παίζαμε πριν ένα μήνα. Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες, προσπαθήσαμε να επανέλθουμε». 

Σε ερώτηση αν ήταν θέμα ψυχολογίας το ότι δεν ήρθε τελικά το γκολ, απάντησε: «Η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο νομίζω είναι το σημαντικότερο πράγμα. Όποιος δεν παίζει ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει αυτό. Είναι φυσιολογικό σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να πρέπει να το δουλέψεις μόνος σου αυτό το κομμάτι. Καταφέραμε σήμερα, κατά διαστήματα να το κάνουμε και να πατήσουμε στα πόδια μας. Η ομάδα έδειξε ένα σοβαρό πρόσωπο, κάτι που θα μας βοηθήσει για το ματς της Δευτέρας με την Καλλονή». 

Όσο για την επόμενη μέρα: «Σίγουρα είναι σημαντικό να υπάρχει συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και για τους παίκτες αλλά και για την ομάδα. Δεν τα καταφέραμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα στο οποίο έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να πάρουμε νίκες για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος». 

………………………………………………. 

Ο Στέλιος Κίτσιου μετά τον αποκλεισμό από το Europa League, σημείωσε πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι, με την Καλλονή για να πάρει ψυχολογία για τη συνέχεια...
Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για την παρουσία της ομάδας δήλωσε: «Και στα δύο ημίχρονα νομίζω ότι είχαμε κάποια καλά και κάποια άσχημα διαστήματα. Πιστεύω ότι κάναμε καλή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς». 

Σε ερώτηση αν υπάρχει και θέμα ψυχολογίας στη δυστοκία στο σκοράρισμα, είπε: «Είναι σίγουρα και θέμα ψυχολογίας αλλά νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη με την Καλλονή ώστε στη συνέχεια να πάρουμε την ψυχολογία». 

Όσο για το τι μένει από την ευρωπαϊκή πορεία, ανέφερε: «Μένει μια πίκρα. Θέλαμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες πολύ καλές όπως η Ντόρτμουντ και η Κράσνονταρ και δεν τα καταφέραμε». 

…………………………………………………. 

O Εργκούς Κάτσε τοποθετήθηκε για το παιχνίδι απέναντι στην Γκαμπάλα...
Aναλυτικά τόνισε: 

Για τον αγώνα: «Μας λείπει το γκολ. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, όμως στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε και την τύχη άλλων αγώνων. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Στο πρώτο δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες και μας έλειψε η τελική προσπάθεια. 

Η ατυχία έπαιξε ρόλο και με την Κράσνονταρ στην Τούμπα, όπου μας έλειψε το γκολ όπως και με την Ντόρτμουντ που είχαμε προηγηθεί. Δεν έχουμε την τύχη προηγούμενων αγώνων και δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Δεν μπορούμε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα». 

Για την περίφημη δήλωση του Τούντορ για τα μπαλέτα: «Μας πείραξε λίγο, αλλά ο προπονητής ήταν νευριασμένος εκείνη τη στιγμή. Λογικό είναι, όταν βλέπει ότι η ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει. Σε αυτό φταίμε κι εμείς που δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση». 

Για τον αποκλεισμό από το Europa League: «Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε αυτές τις διοργανώσεις και να προχωράει όσο πιο πολύ μπορεί. 

Δεν περάσαμε όμως και στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο πλέον. Πρέπει όμως να αλλάξει στην ομάδα το κλίμα. Υπάρχει μια πίεση και ένα πρόβλημα, αλλά είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε». 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4