Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Νοεμβρίου 2019

Ισόπαλος με τον Άρη σε επεισοδιακό ματς (1957)

Σαν σήμερα στις 10/11/1957, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1957-1958… 

Ο Δικέφαλος με τον Κώστα Ζώγα στον πάγκο του, μπροστά σε κατάμεστες από 12.000 θεατές εξέδρες αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, ισοφαρίζοντας στο 35’ το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Άρης μόλις στο 3ο λεπτό. 

Το 0-1 το σημείωσε ο Κεμαλίδης με σουτ από τα 40 μέτρα, αιφνιδιάζοντας τον Λύμπο αλλά και όλη την άμυνά μας που δεν περίμενε μια τέτοια κίνηση! 

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 35’ όταν ο Χαβανίδης με δυνατό βολέ μετά από μπαλιά του Κουιρουκίδη και ενώ νωρίτερα χάθηκαν 1-2 ευκαιρίες από αυτές που λέμε πως δε χάνονται! 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επικίνδυνος όμως δεν κατάφερε την ανατροπή καθώς στο 62’ η κεφαλιά του Γιεντζή σταμάτησε στο δοκάρι και στο 64’ ο Ποζάνης απέκρουσε επί της γραμμής το σουτ του Καλογιάννη. 

Λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού αποβλήθηκε από τον διαιτητή Σταθάτο, ο Καλογιάννης, ο οποίος γρονθοκόπησε τον εριστικό Παναγούλια, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο υπήρξε σύρραξη των παικτών και οκτάλεπτη διακοπή! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Λύμπος, Πετρίδης, Κεμανίδης, Χασιώτης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κιουρτζής, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Παπαϊωάννου.

Άρης: Πετράκης, Δαναμπάσης, Ποζάνης, Παναγούλιας, Κεμαλίδης, Στεργιώτης, Παπουτσόπουλος, Χορμόβας, Καρασαββίδης, Πέρρος, Ορφανόπουλος.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958, τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, ισόβαθμος του Άρη και πήρε το εισιτήριο για την συμμετοχή του στην τελική φάση, καθώς στον αγώνα διαβάθμισης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον συμπολίτη.   

* Όσον αφορά την τελική φάση, τερμάτισε στην 8η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38 

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατηκαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1 

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος. 

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατηκαρίδης - Χασιώτης... 

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. 

Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4