Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Αυγούστου 2019

"Τιμή μου να αναλάβω την Εθνική Ολλανδίας" (1987)

Σαν σήμερα στις 12/8/1987, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Τάις Λίμπρεχτς, κατά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία, μίλησε για την προετοιμασία αλλά και για τη συμφωνία του με την Εθνική ομάδα των Οράνιε...
 
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η πρόκληση να αναλάβω την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, όπως θα ήταν και για κάθε προπονητή να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας του. Πάνω από όλα όμως είμαι επαγγελματίας. Το θέμα δεν είναι αν μου αρέσει η Ελλάδα, γιατί μου αρέσει ή αν είμαι ευχαριστημένος από τον ΠΑΟΚ, γιατί είμαι! Είναι η τιμή που μου γίνεται».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Μίκρας, ο Τάις Λίμπρεχτς, μετά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ από την Ολλανδία, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας...

Ο Λίμπρεχτς βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκείνες τις μέρες, καθώς είχε δεχτεί πρόταση να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας του σαν μάνατζερ και προπονητής και την είχε αποδεχτεί...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ...

Για την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας είπε:
«Χάσαμε παίκτες από τα πρώτα παιχνίδια και στα τελευταία φιλικά αναγκαστήκαμε να παίζουμε με έντεκα παίκτες μόνο. Οι αμυντικοί είναι το πρόβλημά μας. Μπανιώτης, Ψαρράς, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, όλοι έχουν από κάποιο πρόβλημα, άλλοι πιο σοβαρό άλλοι όχι. Αυτά όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα, πιστεύω πως σύντομα θα αρχίσουν ένας ένας να επανέρχονται».

Σε ερώτηση αν έχει καταλήξει σε κάποιο σχήμα, απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε οτιδήποτε. Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα παίζουν οι αντίπαλοί μας. Ας τους δούμε πρώτα».

Για τη χρησιμοποίηση του Σκαρτάδου σε ρόλο λίμπερο, σχολίασε: «Υπάρχει μια πρώτη σκέψη να χρησιμοποιηθεί σαν λίμπερο ο Σκαρτάδος. Δε θα είναι σαν ένας λίμπερο από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα! Θα ακολουθούμε άλλη τακτική».

(Ο Λίμπρεχτς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, πολύ συχνά παρότρυνε τον Γιώργο Σκαρτάδο να παίζει όπως ο Ράικαρντ, με τον πολυσύνθετο παίκτη μας να αντιλαμβάνεται πλήρως τα θέλω του Ολλανδού τεχνικού)

Για την παρουσία του Σίγγα στην ομάδα, υπογράμμισε: «Έφυγαν από την ομάδα οι Βασιλάκος – Γιούρισιτς, επομένως υπάρχουν θέσεις για όλους. Ο Σίγγας στα φιλικά της προετοιμασίας έπαιξε με τέτοιον τρόπο, που θα πάει μια θέση στην ενδεκάδα αν φυσικά το θέλει ο ίδιος. Αυτός είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το αν θα συνεχίσει ή όχι. Κέφι και όρεξη είναι δύο απλές λέξεις. Κι εγώ τις θέλω στα 90 λεπτά του παιχνιδιού. Τώρα πρέπει να δείξει άμα θέλει τη θέση στην ομάδα».

Όσο για τους νεοαποκτηθέντες ... «Από το τρίτο παιχνίδι χάσαμε κιόλας τον Μπάνον. Δεν μπορώ να πω τίποτε για τον Ιρλανδό, έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και τη Δευτέρα θα παίξει. Τότε θα τον δούμε. Όσο για τον Νίκιτς αρχίσαμε να δουλεύουμε σιγά σιγά».

Για το πού μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν δήλωσε: «Δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Πρέπει να αρχίσουμε χωρίς άγχος. Θα μιλήσουμε γι' αυτό μετά την 3η φάση της προετοιμασίας. Πάντως δεν παρουσιάζουμε μεγάλη διαφορά από πέρυσι. Πέρυσι ήμασταν δεύτεροι, είναι φυσικό να ζητάμε κάτι περισσότερο για φέτος».

Σαν μελλοντικός προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, ο Λίμπρεχτς δεν απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το (τότε) Κύπελλο Εθνών: «Πιστεύω ότι ο καλύτερος θα προκριθεί. Η Ελλάδα έχει δύο δύσκολα παιχνίδια και η Ολλανδία τρία. Τα πιο σημαντικά είναι τα πρώτα από αυτά. Της Ελλάδας με την Ουγγαρία και της Ολλανδίας με την Πολωνία. Η πρόκριση θα κριθεί στο Ολυμπιακό στάδιο». 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4