Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Αυγούστου 2019

Φιλική ήττα για τον ανέτοιμο ΠΑΟΚ (1982)


Σαν σήμερα στις 12/8/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Άρη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει της νέας σεζόν...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 16.000 θεατές (14.620 τα εισιτήρια – 3.400.950 δρχ οι εισπράξεις), γνώρισε την ήττα με 1-2, καθώς εμφανίστηκε κουρασμένος και χωρίς δυνάμεις στην επανάληψη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 20', με τον Γεωργόπουλο να πιάνει από κοντινή απόσταση ένα δυνατό σουτ, ο Γκουιντάρ όμως απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 24' ο Σκαρτάδος βρήκε τον Βασιλάκο σε καλή θέση, το σουτ όμως πέρασε άουτ και ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, στο 35' έγινε το 0-1.

Η φάση ξεκίνησε από μια τυφλή απόκρουση της άμυνας του Άρη, η μπάλα έφτασε στον Μόκαλη που σούταρε με δύναμη, κτύπησε στα πόδια του Ζελελίδη, άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον ανήμπορο να αντιδράσει Παντέλη.

Στο 39' ο Γκουιντάρ σταμάτησε το σουτ του Βασιλάκου και στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-1. Ο Βασιλάκος πέρασε ωραία μπαλιά στον Γεωργόπουλο, αυτός πρόλαβε τον Γκουιντάρ που πραγματοποιούσε έξοδο και ισοφάρισε.

Τη νίκη στον Άρη την έδωσε στο 57' ο Χαραλαμπίδης ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Ζήνδρος όταν ανατράπηκε από τον Παντέλη και το καταλόγισε ο διαιτητής Φιλιππιάδης.

Στα μισάρωρο που απέμενε ως τη λήξη του ματς, ο ΠΑΟΚ δεν είχε δυνάμεις για να φτάσει σε ευκαιρίες, με τον συμπολίτη να έχει δύο καλές ευκαιρίες στο 60' και 71' με τον Ζήνδρο.

Κορυφαίοι από τον ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Σίγγας, Βασιλάκος, Γεωργόπουλος και από τον Άρη οι Γκουιντάρ, Μόκαλης Ζήνδρος, Σεμερτζίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Παντέλης, Σκαρτάδος, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος (46' Τρίμχολντ), Βασιλάκος, Κούδας (46' Γκουερίνο), Κωστίκος (58' Δημόπουλος).

Άρης: Γκουιντάρ, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Φοιρός, Βένος, Σεμερτζίδης (76' Μιχαλίτσιος), Ζήνδρος, Κούης, Χαραλαμπίδης, Ζελελίδης (46' Σαββίδης), Χατζηαντωνίου (27' Περιστερόπουλος).

Στη αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4