Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Ιουλίου 2019

Μεταγραφές που έμειναν στα συρτάρια (1987)

Σαν σήμερα στις 11/7/1987, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στα παλιά γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα οποία βρισκόταν στη οδό Εθνικής Αμύνης (πρώην Βασιλίσσης Σοφίας) ...

Το παρόν στη μεταγραφική σύσκεψη –σύμφωνα με τα γραφόμενα στον τύπο- έδωσε μάνατζερ με διασυνδέσεις στη Σουηδία, ο οποίος θα μεσολαβούσε ώστε να έρθουν στην ομάδα ο 25χρονος χαφ της Γκέτεμποργκ, Στέφαν Πέτερσον, αλλά και ο σέντερ φορ της Μάλμοε, Ματς Μάγκνιουσον!

Φυσικά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήρθαν στην ομάδα, καθώς το κασέ τους ήταν όχι απλά απαγορευτικό, αλλά κυριολεκτικά απλησίαστο για τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής!

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θεωρούσε κλεισμένους τους Νίκο Κριεζή από τη Ξάνθη και Σάκη (Ισαάκ) Μουστακίδη από τη Δόξα Δράμας, όμως αμφότεροι δεν κατέληξαν στον ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία προσεγγιζόταν οι μεταγραφικοί στόχοι!

Στα υπόψιν ήταν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, Δήμος Κάβουρας και Θανάσης Δημόπουλος. Για τον τελευταίο ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί και την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, όμως αυτός τελικά πήγε στον ... Ηρακλή, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1992, όταν σε ηλικία 29 χρονών ήρθε στον Δικέφαλο.

Έγινε επαγγελματίας ο Πασχάλης Σερέτης, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον και για τον Αντώνη Γιουκούδη της Επανομής, ο οποίος κατέληξε στον ... συμπολίτη! 

Ο Ολλανδός τεχνικός της ομάδας Τάις Λίμπρεχτς, μιλώντας για την αναγκαιότητα των μεταγραφών είχε επισημάνει: «Οι μεταγραφές που θα φέρουν στην ομάδα παίκτες – λύσεις πρέπει να γίνουν, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα! Είναι στα χέρια της διοίκησης αν θα γίνουν ή όχι και αυτό εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. 

Πάντως δε χρειάζεται να ξοδευτούν χρήματα για μεταγραφές βιτρίνας. Υπάρχουν πάντα στον ΠΑΟΚ οι παίκτες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν, όπως συνέβη και πέρυσι! Αλλά φυσικά θα ήταν καλύτερο αν ενισχυόμασταν περισσότερο»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Χάρης Σαββίδης, περίμενε την οριστική διευθέτηση του θέματος του ΙΚΑ και να πάρει το πράσινο φως ώστε να επιτραπούν οι μεταγραφές και να προχωρήσει στην απόκτηση κάποιων παικτών!

Τελικά εκείνο το καλοκαίρι αποκτήθηκαν οι Άντονι Μπάνον και Νίκολα Νίκιτς, οι οποίοι αποτέλεσαν το δίδυμο των ξένων παικτών μας... 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Λίμπρεχτς, να πανηγυρίζουν στα αποδυτήρια ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4