Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιουνίου 2019

"Σκόνταψε" πάνω σε έναν εξαιρετικό Βελλιάδη (1949)

Σαν σήμερα στις 5/6/1949, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1948-1949 ...

Ο Δικέφαλος, με τον στον πάγκο του, αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, σε ένα πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, από την έκβαση του οποίου θα κρινόταν η πρωτιά στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης!

Μετά από ένα ισόπαλο χωρίς τέρματα και απόλυτα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 49' με δυνατή κεφαλιά του Καλτέκη, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κοΐδης από τα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 60' με δυνατό γυριστό σουτ του Παπαδάκη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του εκπληκτικού και εκείνη τη μέρα Βελλιάδη.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών μας, το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, καθώς ο τερματοφύλακας του Άρη πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων, ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ, διέπρεψε ο Μουρατίδης!

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ασπρογέρακα, βρήκε Άρη και ΠΑΟΚ στο 1-1 και να συνεχίζουν ισόβαθμοι την πορεία προς την κατάκτηση της κορυφής!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Βελλιάδης, Αμπραχαμιάν, Βουγιουκλής, Καυτατζής, Καραγαβριηλίδης, Νικολαΐδης, Νικολαΐδης, Κοΐδης, Καζαντζής, Καλτέκης, Χαλυβόπουλος.

ΠΑΟΚ: Σαμαράς, Πατάκας, Αρβανίτης, Κουντής, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου.

* Τη σεζόν 1948-1949, ο ΠΑΟΚ ισοβάθμησε στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Άρη, έχοντας από 25 βαθμούς η κάθε ομάδα, όμως οι συμπολίτες λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων ήταν αυτοί που αναδείχθηκαν τελικά πρώτοι και κέρδισαν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μαζί με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπου τερμάτισαν τρίτοι.

* Ο ΠΑΟΚ στα 10 παιχνίδια του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, σημείωσε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (από τον ... Μακεδονικό στις 26/1/1949), με τέρματα 21-8. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ήταν ο Τζινόπουλος με (6) και ακολούθησε ο Παπαδάκης (4).
* Το ρόστερ του Δικεφάλου στους αγώνες αυτούς το αποτελούσαν οι: Σαμαράς, Πατάκας, Αρβανίτης, Μουρατίδης, Κουντής, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου, Κωνσταντινίδης, Καλογιάννης, Χατζηιωάννου, Κρεμέζης.

* Από τους παραπάνω παίκτες ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι σε όλα τα παιχνίδια (10), οι: Σαμαράς, Μουρατίδης, Κουντής, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης. Χατζηαντωνίου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4