Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαΐου 2019

Ισοπαλία με τη Δόξα σε επεισοδιακό ματς (1958)

Σαν σήμερα στις 28/5/1958, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1957-1958 ...

Ο Δικέφαλος με τον Κώστα Ζώγα στον πάγκο του, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, αν και προηγήθηκε πού νωρίς στο σκορ με τον Κουτουξίδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια φλύαρη υπεροχή στο παιχνίδι, παίζοντας οριζόντιο ποδόσφαιρο και χωρίς να απειλούν την εστία του Πρόγιου.

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 5' με τον Κουτουξίδη, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Δόξας και αδυναμία της άμυνας των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν την μπάλα!

Το παιχνίδι στη συνέχεια απέκτησε μια άγρια ομορφιά, η Δόξα απείλησε στο 18' με τον Γρηγοριάδη, για να απαντήσει ο ΠΑΟΚ στις ευκαιρίες με τον Κουτουξίδη στο 24' και τον Παπαϊωάννου στο 30'.
Στο 44' ο Λουκανίδης με τον Λέανδρο διεκδίκησαν την μπάλα, με τον πρώτο με μια γροθιά να ρίχνει τον παίκτη μας στο έδαφος, αιμόφυρτο και αναίσθητο!

Οι παίκτες της Δόξας, με τον Πιστικό συνέχισαν τη φάση, έγιναν απειλητικοί, όμως ένα σκληρό μαρκάρισμα εντός περιοχής την ώρα που ο Πιστικός ήταν έτοιμος να σουτάρει, αγνοήθηκε από τον διαιτητή που γύρισε και πήγε στον πεσμένο Λέανδρο!

Ο αγώνας διακόπηκε με τον κόσμο να πετάει ... πέτρες προς τους παίκτες της Δράμας και να χρειάζεται η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Στο 60' ο Ναλμπάντης βρήκε τον Γεωργιάδη, αυτός με κεφαλιά έστρωσε την μπάλα στον Λουκανίδη, που με δυνατό κοντινό βολέ ισοφάρισε!

Στο 73' ο διαιτητής Αναγνωστόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Καλογιάννη, την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να την εκτελέσει ο Λουκανίδης, στέλνοντας την μπάλα άουτ...

Οι Δραμινοί διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι ισχυριζόμενοι πως την ώρα που εκτελούνταν το πέναλτι, ο Καμαλακίδης έριξε μια πέτρα και μετακίνησε ελάχιστα την μπάλα, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον Λουκανίδη να αστοχήσει! Ο Αναγνωστόπουλος αγνόησε τις διαμαρτυρίες και έδωσε συνέχεια στο ματς ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Καρατζάς, Καμαλακίδης, Καλογιάννης, Λέανδρος, Κουτουξίδης, Παπαϊωάννου, Κατηκαρίδης, Γιαννέλος.

Δόξα Δράμας: Σαμλίδης, Παύλος Γρηγοριάδης, Ιγνατίου, Θαν. Λουκανίδης, Νικολαΐδης, Πιστικός, Ναλμπάντης, Γεωργιάδης, Τακ. Λουκανίδης, Παρ. Γρηγοριάδης, Τζαφέρης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38.

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος.

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης...

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4