Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2019

Λυτρωτής ο Μπάντοβιτς στο 90' (1999)

Σαν σήμερα στις 21/2/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 7.000 θεατές (6.132 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με το φτωχό 1-0, σκοράροντας μάλιστα στο 90' με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Η Καβάλα παραλίγο να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Νασιόπουλος μπήκε στην περιοχή μας από τα δεξιά, πλάσαρε τον Μιχόπουλο, αλλά η πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι!

Λίγο αργότερα ο Μιχόπουλος απέκρουσε πολύ δύσκολα το πλασέ του Αθανασιάδη κρατώντας το μηδέν, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί για πρώτη φορά στο 8', όταν το σουτ του Φραντζέσκου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Η Καβάλα ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις και πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Νασιόπουλος αφού απέφυγε τους Κατσαμπή – Νάστο, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μιχόπουλο, με την μπάλα να περνάει άουτ!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Καραδήμος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Νασιόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας στην καρδιά της άμυνάς μας, όμως ο Μιχόπουλος με εκπληκτική επέμβαση στη δεξιά του γωνία κράτησε και πάλι την εστίας μας ανέπαφη!

Νέα ευκαιρία για την Καβάλα στο 68', με τον Νασιόπουλο να γυρίζει την μπάλα από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης να κάνει την προβολή άουτ!

Ίδια τύχη είχε και η κοντινή προβολή του Γέρμεν λίγο αργότερα, σε μια από τις λίγες καλές επιθετικά στιγμές μας στο παιχνίδι!

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 90', με τον Μπάντοβιτς να παίρνει την μπάλα από τον Νάγκμπε, να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή να πλασάρει τον Λογαρά σημειώνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση (αρχική εικόνα)!

Στο 91', η ομολογουμένως εκπληκτική εκείνη τη μέρα Καβάλα, έχασε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Νασιόπουλο να αποφεύγει τον Μιχόπουλο και από πλάγια θέση να πλασάρει, όμως ο Νάστος την τελευταία στιγμή με σωτήρια παρέμβαση κράτησε τη νίκη μας!
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάαν): Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Κατσαμπής, Νάστος, Καφές, Κωνσταντινίδης (80' Σαμαράς), Νάγκμπε, Τουρσουνίδης (28' Βελής), Φραντζέσκος, Κρισμάρεβιτς, Βρύζας (69' Γέρμεν).

Καβάλα (Γουλής): Λογαράς, Καλλιμάνης, Καραϊσαρίδης, Κεφαλάς, Κόλτσης, Μάλλιος, Καραδήμος, Πεγκλής, Πις (82' Εναγκουάνα), Αθανασιάδης Αν. (75' Αθανασιάδης Χρ.), Νασιόπουλος.

Δηλώσεις Άρι Χάαν ...

«Αν θα πρέπει να πάρω υπόψιν μου μόνο το δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα μας και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Αν όμως δω το πρώτο ημίχρονο, τότε είναι κρίμα για την Καβάλα που δεν έχει κάνει κάποιο γκολ στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε!»

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4