Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιανουαρίου 2019

Διπλό αλλά με νοοτροπία μικρής ομάδας! (2014)

Σαν σήμερα στις 9/1/2014, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, για τη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2013-2014 ...

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον Δικέφαλο στο Καυτανζόγλειο με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, δεξιά τον Σκόνδρα και αριστερά τον Λίνο. Στο κέντρο της άμυνας οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Τζιόλης, στις πτέρυγες οι Λούκας και Γεωργιάδης. Στον άξονα ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Ο ΠΑΟΚ όπως πολλές φορές φέτος δεν μπήκε δυνατά στο ματς, σε αντίθεση με τον Ηρακλή που μπήκε πολύ αποφασισμένα να αιφνιδιάσει, κάτι που παραλίγο να το πετύχει στο 9', όταν ο Γλύκος με τα πόδια απέκρουσε τετ α τετ του Ζάχορα.

Στο 16' είχαμε νέα πολύ καλή στιγμή για τον Ηρακλή με σουτ του Ονουάτσι που πέρασε μόλις άουτ... 
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι μετά το 20' και απείλησε στο 23', σε μια φάση που ο Κουτσιαύτης δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Σαββίδη και στη συνέχεια της φάσης η μπάλα μετά από σουτ του Γεωργιάδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο 45λεπτο είχε πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές του, τηρουμένων των αναλογιών με την δυναμική του αντιπάλου, και αναπτυσσόταν κυρίως από τα αριστερά με τους Λίνο και Γεωργιάδη. Η ομάδα πονούσε στον άξονα, καθώς Νίνης, Λάζαρ και Τζιόλης δεν έκαναν και πολλά πράματα απέναντι σε μια μαχητική ομάδα της ... football league.
Οι γηπεδούχοι έπεφταν δυνατά στην μπάλα – και κάποιες φορές και στα πόδια ποδοσφαιριστών μας- και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την κακή μέρα (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) βασικών παικτών του ΠΑΟΚ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Στέφενς πέρασε στη θέση του Λάζαρ τον Μαντούρο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς και αφού ο Κλάους σε δύο φάσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι.

Στο 58' ο ίδιος παίκτης, άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ στην πιο οργανωμένη επίθεση του ΠΑΟΚ στο ματς. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Λούκας πάσαρε στον Σκόνδρα που σέντραρε όμορφα και ο Κλάους από κοντά σκόραρε.
Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο οι αλλαγές του Ολλανδού (Ολίσε και Κάτσε) δεν έδωσαν πνοή στην ομάδα και έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι ο Κουτσιαύτης να σφυρίξει τη λήξη και τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 22/1 στην Τούμπα ...

Το μόνο αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά ήταν η αποβολή του παίκτη του Ηρακλή, Σαββίδη.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Κηπουρός, Τσιλιανίδης (77' Σιατραβάνης), Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70' Γιάρολιμ), Κοντοδήμος, Τάι, Ονουάτσι, Ζάχορα (68' Ματσούκας), Μπάμπα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λάζαρ (46' Μαντούρο), Τζιόλης (76' Κάτσε), Γεωργιάδης, Νίνης, Λούκας (70' Ολίσε) και Αθανασιάδης.
O Γιάννης Σκόνδρας μετά το διπλό του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο μίλησε τόσο για τη νίκη του Δικεφάλου, όσο και για την παρουσία του Μαντούρο στην ομάδα.

Τα όσα είπε:
"O Mαντούρο είναι πολύ καλός παίκτης μεγάλες εμπειρίες και θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας. Η ομάδα έχει μεγάλο ρόστερ και όλοι οι παίκτες είμαστε χρήσιμοι για τον προπονητή. 
 
Θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή μας, γιατί και σήμερα δεν ήμασταν καλοί. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε και στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πρώτο. 
 
Είναι σημαντικό βέβαια το γεγονός ότι κερδίσαμε και έχουμε τον πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, καθώς υπάρχει και η ρεβάνς της Τούμπας".
Ο Χουμπ Στέφενς στις δηλώσεις του για το ματς με τον Ηρακλή, τόνισε ότι πολλά δεν του άρεσαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, όμως κρατάει από το ματς τη νίκη και τη συμμετοχή των Μαντούρο και Κάτσε.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Μιλώντας για την αναμέτρηση σχολίασε: "Σε παιχνίδια όπως το σημερινό έχουμε περισσότερα να χάσουμε παρά να κερδίσουμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε 1-0 και αυτό είναι σίγουρα το ένα κέρδος. Το άλλο είναι ότι βάλαμε στην ομάδα τον Μαντούρο έστω για 45 λεπτά καθώς και τον Κάτσε για 15 λεπτά. Νομίζω ότι αυτές οι δύο συμμετοχές είναι οι νίκες της αποψινής βραδιάς".

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας απάντησε: "Όχι. Πολλά δε μου άρεσαν σήμερα. Αλλά κερδίσαμε και αυτό είναι κάτι σίγουρα σημαντικό. Μην ξεχνάμε πως για τον αντίπαλο μπορεί να ήταν το παιχνίδι της χρονιάς, για εμάς όμως ήταν ένα παιχνίδι από τα πολλά που θα δώσουμε μέσα στη χρονιά".

Σχολιάζοντας ότι ο αντίπαλος είχε την κατοχή της μπάλας, ανέφερε: "Για μένα δεν ήταν και τόσο σημαντικό αυτό. Για μένα μετράει το πως παίζεις και αν κερδίζεις το ματς. Και εμείς σήμερα μπορέσαμε και φύγαμε νικητές από εδώ".

Όσο για την ατμόσφαιρα που συνάντησε σημείωσε: "Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο τους. Σε τέτοια ατμόσφαιρα πρέπει να ξέρεις πως θα παίξεις καλό ποδόσφαιρο και εμείς δεν το κάναμε αυτό σήμερα ..."

Για την παρουσία του Κάτσε στην 11άδα μετά από καιρό: "Ο Κάτσε ήταν για πολύ καιρό μέλος του ρόστερ μας. Αλλά είναι φανερό από το παιχνίδι του πως λείπει από την ομάδα πολύ καιρό".

Για τον Μαντούρο: "Το κέρδος ήταν ότι έπαιξε 45 λεπτά και δείχνει ότι δεν είναι μακριά από το να μπορέσει παίξει ολόκληρο 90λεπτο. Πάντως έχει ακόμα πολλά να κάνει για να φτάσει η απόδοσή του εκεί που θέλουμε".

Για τους Γλύκο και Χακόμπο υπογράμμισε: "Ο Γλκύκος είναι ένα μέλος της ομάδας και νομίζω πως είναι καλός τερματοφύλακας. Ο Χακόμπο έμεινε καιρό εκτός ομάδας γιατί έκανε κάτι που δε μπορούσα να το αποδεχτώ. Έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος και για αυτό δεν είναι στις αποστολές. Ακόμα δεν έχει μετανιώσει γι' αυτό το λάθος και για αυτό δεν είναι μέσα. Αλλά νομίζω ότι δεν έχουμε προβλήματα στη θέση "1". Ο Γλύκος μπήκε στην ομάδα και τα πηγαίνει πολύ καλά..."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4