Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2019

Λευκή ισοπαλία με ρυθμιστή τον ... Βαρδάρη! (1967)

Σαν σήμερα στις 15/1/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.542 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε μια αναμέτρηση στην οποία έπαιξε κυρίαρχο ρόλο ο δυνατός βοριάς που εκείνη την Κυριακή έπνεε στη Θεσσαλονίκη. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε σύμμαχο τον αέρα στο πρώτο 45λεπτο και ήταν μόνιμα εγκατεστημένος στην περιοχή του Ηρακλή, όμως ούτε ο Αφεντουλίδης στο 15', ούτε ο Μουρατίδης στο 18', ούτε ο Λέανδρος στο 23', ούτε ο Τάτσης στο 35', κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Βουγιούκα! 
Στην επανάληψη ο Ηρακλής βγήκε από το καβούκι του και προσπάθησε με μακρινά σουτ να απειλήσει τον Σαββουλίδη χωρίς αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να μην αναλώνεται σε παθητικό παιχνίδι αλλά να απειλεί με τους Χαραλαμπίδη – Αφεντουλίδη. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Ηρακλής απείλησε με τον Αϊδινίου σε δύο περιπτώσεις (85' και 89'), χωρίς ο παίκτης των φιλοξενούμενων να σκοράρει. Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Αυστριακός ρέφερι Φραντς Μέγιερ με βοηθούς τους Χάφνερ και Ματίας. 

Φουντουκίδης, Μουρατίδης, Βασιλειάδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, ενώ από τον Ηρακλή ξεχώρισαν οι Χασεκίδης, Μπατάκης, Κουρτίδης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Κοντογιώργος, Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης. 

Ηρακλής: Βουγιούκας, Χαλιαμπάλιας, Κουρτίδης, Λιάρος, Μπατάκης, Χασεκίδης, Ρούγκλιος, Κασάπης, Αϊδινίου, Φυτίλης, Καλιοντζής. 

Η βαθμολογία ... 
* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς και τερματίζοντας στην 4η θέση... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη! 

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1966-1967.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4