Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2019

Συνέχισε το σερί με νίκη επί της Ρόδου! (1983)

Σαν σήμερα στις 3/1/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Ρόδο, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ...
 
Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 9.000 θεατές (7.774 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Δημόπουλο και Τριανταφυλλίδη. Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα εκείνο το διάστημα. 

Το σκορ άνοιξε στο 33ο λεπτό ο Δημόπουλος ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Σαραλιώτης, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-0 στο 76' από τον Στάθη Τριανταφυλλίδη ο οποίος επανήλθε δυναμικά στα γήπεδα μετά από αγωνιστική απραξία για μεγάλο χρονικό διάστημα!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Δημόπουλος, Κούδας, Τριανταφυλλίδης και από τη Ρόδο οι Ρήγας, Δοξάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Ψαρράς (65' Αλαβάντας), Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Τριανταφυλλίδης, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Ρόδος: Δοξάκης, Παπαϊωάννου, Καλαϊτζίδης, Αργυρόπουλος, Λαμπρινός, Χατζόπουλος, Ρήγας (75' Δράκος), Μαυρουδής, Παπαοικονόμου, Καλτσάς (65' Πανουργιάς). 
Εκείνη την αγωνιστική είχε συμβεί το παράδοξο να κερδίσουν και οι τέσσερις ομάδες της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Άρης, Μακεδονικός), κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για να αθλητικά χρονικά της πόλης!

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4