Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιανουαρίου 2019

Πάλεψε αλλά λύγισε στο 85' (1990)

Σαν σήμερα στις 28/1/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1989-1990 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 20.000 θεατές (18.255 τα εισιτήρια) γνώρισε την ήττα με 2-1, δεχόμενος το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα από τον Σαβέφσκι στο 85'.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1' ο Μπατίστα με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Παπαϊωάννου από τα δεξιά, σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας αδράνησε.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μητσιμπόνας ισοφάρισε σε 1-1. Ο Μαγκντί ανατράπηκε από τον Μανωλά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της αθηναϊκής ομάδας. 

Το εκτέλεσε με πάσα ο Σκαρτάδος με πάσα και ο Μητσιμπόνας που έγινε αποδέκτης της μπάλας, με ευθύβολο σουτ πέτυχε την ισοφάριση, παγώνοντας το γήπεδο!
Λίγο αργότερα ο πρώτος βοηθός σταμάτησε με ανύπαρκτο οφ σάιντ τον Μπορμπόκη που έμπαινε μόνος στην περιοχή της ΑΕΚ, την ώρα που οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο από στημένα τα οποία υποδείκνυε με σχετική ευκολία ο διαιτητής ... Μάκης Γερμανάκος!
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπορμπόκης σούταρε από καλή θέση, όμως ο Μήνου μπλόκαρε, για να έχει ο ΠΑΟΚ ακόμη μια καλή στιγμή λίγο αργότερα όταν το σουτ του Αλεξούλη πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μήνου, άουτ!

Το τελικό 2-1 γράφτηκε στο 85', όταν ο Σαβέφσκι εκτέλεσε φάουλ (χέρι του Μαγκντί), χωρίς να μπορέσει ο Γκιτσιούδης να σταματήσει την πορεία της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα μας (αριστερό παραθυράκι), την ώρα που το γνωστό αντεθνικό σύνθημα ακουγόταν στις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας...
Στο 89' ο Γερμανάκος απέβαλε τον Πεππέ για χτύπημα στον Λεοντιάδη.
Αλεξούλης - Οκόνσκι σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Μήνου, Μανωλάς, Πεππές, Βασιλόπουλος, Παπαϊωάννου, Πατίκας (89' Φαμέλης), Σαββίδης, Σαβέφσκι, Οκόνσκι (82' Χριστοδούλου), Σταματής, Μπατίστα.

ΠΑΟΚ (Γιάκομπς): Γκιτσιούδης, Λεοντιάδης, Μαλιούφας, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Μαγκντί Τολμπά, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης (71' Μπορμπόκης).

Δηλώσεις Γιώργου Τουρσουνίδη ...

Για τις καλές εμφανίσεις του εκείνη την περίοδο ανέφερε: «Οι εμφανίσεις αυτές οφείλονται στη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, στην εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο προπονητής μου και στο ταλέντο μου που νομίζω ότι είναι έμφυτο!»

Για το παιχνίδι δήλωσε: «Χάσαμε από καθαρή ατυχία. Δείξαμε και την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη (αποκλεισμός στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό) αλλά και σήμερα, πως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά σήμερα το αποτέλεσμα μας αδικεί, τουλάχιστον η ισοπαλία θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα».
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

* Στην αρχική εικόνα, Λαγωνίδης - Μανωλάς σε μια μονομαχία τους, στο παιχνίδι.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4