Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2019

Διπλό στην Κατερίνη τον Γενάρη του 1993

Σαν σήμερα στις 30/1/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πιερικό, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη στον πάγκο του (μαζί και ο Νίκος Ζαλίκας), μπροστά σε λίγο περισσότερους από 1.000 θεατές (μόλις 820 τα εισιτήρια), πήρε το διπλό επικρατώντας με 1-2, χάρη σε αυτογκόλ του Δεληγιάννη και γκολ του Πλίτση! 

Δε θυμόμαστε άλλη φορά στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Πιερίας να είναι τόσο μικρή η προσέλευση του κόσμου που πήγε να δει παιχνίδι Πιερικού – ΠΑΟΚ, ένα γεγονός που είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση εκείνες τις μέρες και συζητήθηκε πολύ! 

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 7ο λεπτό με αυτογκόλ του Δεληγιάννη όταν μετά από κόρνερ του Μπορμπόκη ο Μπασμπανάς πήρε την κεφαλιά και ο αμυντικός του Πιερικού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 25' μετά από κόρνερ του Μπέκα και απόκρουση του Πουρλιοτόπουλου, ακολούθησαν διαδοχικά σουτ από τους Δεληγιάννη και Κωνσταντινίδη Παν., με τον Πλίτση να αποκρούει πάνω στη γραμμή!

Οι γηπεδούχοι στο 32' ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από σουτ του Κωνσταντινίδη η μπάλα -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- σταμάτησε στο χέρι του Χάβου, χωρίς ο διαιτητής Σκάνδαλος να δώσει κάτι.

Στο 40' ο Μαγκντί έβγαλε τον Τουρσουνίδη μόνο του αλλά σε πλάγια θέση, όμως το σουτ πέρασε άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 57' ο Μπορμπόκης, αμαρκάριστος, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σηφάκη, με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να πέφτει στο 66'΄στα πόδια του Μαγκντί για να σταματήσει την επέλασή του.

Στο 68' ο Πλίτσης σημείωσε το 0-2. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Χάβου, μια πρώτη κεφαλιά του Μπορμπόκη και ο Πλίτσης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 76' με τον Κώστα Κωνσταντινίδη, το μακρινό σουτ του οποίου βρήκε το κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια το σώμα του Πουρλιοτόπουλου και πήγε στα δίχτυα μας.

Στο 88' σε κεφαλιά του Παλίσκα μετά από κόρνερ του Πάτε, η μπάλα βρήκε στο εσωτερικό του κάθετου δοκαριού, κατόπιν σε σώμα αμυντικού και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Πουρλιτόπουλος.  Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι, χωρίς να δοθεί παράβαση από τον ρέφερι. 

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη τους και να παίρνει τη νίκη. Η ομάδα μας έπαιξε στην κόντρα στην επανάληψη, αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό για να φτάσει σε περισσότερα τέρματα και να καθαρίσει πιο εύκολα το ματς! 

Οι συνθέσεις: 

Πιερικός: Σηφάκης, Κατσαμάγκας, Κωνσταντινίδης Κων., Κούτος (46' Ταβουκτσής), Κωνσταντινίδης Παν., Πάλισκα, Μπέκας, Δεληγιάννης, Πάτε, Αδάμου (81' Τσορμπατζίδης), Ραγκέλοβιτς. 

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Αλεξίου, Καπετανόπουλος, Πλίτσης, Παναγιωτίδης, Χάβος, Λαγωνίδης, Μαγκντί Τολμπά (73' Οικονομίδης), Τουρσουνίδης, Ζαγοράκης, Μπορμπόκης (83' Γκέκας Μιχ.). 

Δηλώσεις Νίκου Ζαλίκα (ο Σαράφης δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου):

"Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες για τη μαχητικότητα που έδειξαν σε ένα πολύ δύσκολο τερέν. τα περισσότερα όμως ανήκουν σε εμάς αφού παίξαμε ψύχραιμα, αποφασιστικά και δυνατά για τη νίκη, αν και αντιμετωπίζαμε τόσα προβλήματα. το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με πολύ δυνατά αλλά αθλητικά μαρκαρίσματα και εμείς μετά το 0-1 παίξαμε πιο ελεύθερα και αποφασιστικά, ενώ χάσαμε καλές ευκαιρίες για να πάρουμε πιο γρήγορα τη νίκη. 

Η σημερινή μας νίκη σημαίνει πολλά για την ομάδα καθώς μπορεί να ξεκινήσει μετά το σημερινό αποτέλεσμα την ανάκαμψη. Τέλος θα ήθελα να πω ότι θα επιθυμούσα να δω τον Πιερικό και του χρόνου στη Α' Εθνική".
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια... 

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό! 

* Στην αρχική εικόνα, ο Τουρσουνίδης σε μια προσπάθειά του ενώ παρακολουθείται από τον Μπέκα. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4