Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιανουαρίου 2019

Με το "αριστερό" στο Πρωτάθλημα 1957-58

Σαν σήμερα στις 19/1/1958, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Δράμα τη Δόξα, σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1957-1958 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Κώστα Ζώγα (πρώην τερματοφύλακας) στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο από οπαδούς και των δύο ομάδων, είδε μόλις στο 4' τον Ιωάννου να ανοίγει το σκορ για τη Δόξα, με τον σκόρερ να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Λουκανίδη, αλλά και τη διστακτικότητα του Λύμπου να παρέμβει έγκαιρα. 

Ο ΠΑΟΚ, που απογοήτευσε με την εμφάνισή του εκείνη τη μέρα (ειδικά επιθετικά ήταν ανύπαρκτος) έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 19', όταν ο Κουιρουκίδης από εξαιρετική θέση σούταρε αδύναμα και με καθυστέρηση, δίνοντας την ευκαιρία στον Σαμλίδη να αποκρούσει. 
Στο 23' ο Λουκανίδης με δυνατό σουτ έκανε το 2-0, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Κουλαξή. 

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Καρατζάς είχε λεκτικό επεισόδιο με φίλαθλο της Δόξας και χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΟΚ (Χαραλαμπίδης) για να ηρεμήσουν τα πνεύματα! 
Οι συνθέσεις: 

Δόξα Δράμας: Σαμπλίδης, Κοτρίδης, Γρηγοριάδης Πάρις, Νικολαΐδης, Πιστικός, Ιγνατίου, Γεωργιάδης Αντώνης, Λουκανίδης Τάκης, Λουκανίδης Θανάσης, Γρηγοριάδης Παύλος, Ιωάννου. 

ΠΑΟΚ: Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Καρατζάς, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Λέανδρος, Κατηκαρίδης, Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Κιουρτζής. 

* Ο Δικέφαλος στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, εκείνης της σεζόν, τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από Απόλλωνα Πόντου και Ηρακλή, συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς με 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, τρεις ήττες και τέρματα 16-8. 
Η 3η θέση του εξασφάλισε τη συμμετοχή στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, εκεί όπου τερμάτισε στην 8η θέση, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38. 

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος. 

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης... 
* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4