Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Δεκεμβρίου 2018

Τρίμπαλο στον Ολυμπιακό Λευκωσίας (1967)

Σαν σήμερα στις 3/12/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...
Ο Δικέφαλος με τον Δημήτρη Καλογιάννη στον πάγκο του, μπροστά σε 9.000 θεατές (7.913 τα εισιτήρια), πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0, σημειώνοντας όλα του τα γκολ στην επανάληψη, στο διάστημα 20'.

Η ομάδα μας παρά το γεγονός ότι στο πρώτο 45λεπτο δε σκόραρε, κυριάρχησε στο γήπεδο και το μόνο που της έλειπε ήταν το γκολ!

Μόλις στο 6ο λεπτό η καρφωτή κεφαλιά του Χαραλαμπίδη πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Φιλώτα, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Βασιλειάδη σταμάτησε στη συμβολή των δοκών τη εστίας των φιλοξενούμενων!

Το σκορ άνοιξε στο 50ό λεπτό. Όταν ο Φουντουκίδης εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα αφού πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Στο 67' ο Αφεντουλίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λέανδρου σημείωσε το 2-0, για να κλείσει το σκορ ο Χαραλαμπίδης με πλασέ στο 70'.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλειάδης, Αφεντουλίδης, Φουντουκίδης και από την κυπριακή ομάδα οι Ευθυμιάδης, Γεωργίου

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Λέανδρος, Σαράφης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Ολυμπιακός Λευκωσίας: Φιλώτας, Αργυρού, Ξυπολητάς, Κάτσης, Γεωργίου, Αργυρού Δ., Κετένης, Ευθυμιάδης, Μάρκου, Πιερίδης, Αβραμίδης.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1967-1968.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4