Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Δεκεμβρίου 2018

Έχασε άδικα ένα δικό του παιχνίδι (1961)

Σαν σήμερα στις 10/12/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.276 τα εισιτήρια), έχασε από την αθηναϊκή ομάδα με 1-2, ένα σκορ το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης!
Ο ΠΑΟΚ, χωρίς τον Ραπτόπουλο στη σύνθεσή του, παροτρυνόμενος από τον κόσμο που έδωσε εντυπωσιακό παρόν στις εξέδρες της Τούμπας, πίεσε την ΑΕΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, όμως στο 14ο λεπτό ο Ιταλός διαιτητής Λιόνι, είδε πέναλτι (πολύ αυστηρό!) σε μαρκάρισμα του Χασιώτη στον Γκούβα και ο Νεστορίδης από τα 11 μέτρα δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-1 (εικόνα που ακολουθεί).
Στο 24ο λεπτό η βολίδα του Λέανδρου σταμάτησε στο δοκάρι του Φακή (αρχική εικόνα), με την αθηναϊκή ομάδα να σώζεται από την ισοφάριση, καθώς ο τερματοφύλακάς της ήταν εξουδετερωμένος...

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη και έτσι στο 70ό λεπτό, μετά από σέντρα του Λέανδρου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αναστασιάδη, ο Λιόνι έδωσε το οφθαλμοφανές πέναλτι και ο Κιουρτζής πέτυχε το 1-1.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βασιλειάδης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα χέρια του Φακή!

Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε στο 83ο λεπτό με γυριστό σουτ του Νεστορίδη, που έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας μας, με τον Μιχαηλίδη να φέρει ευθύνη για το γκολ, καθώς το σουτ δεν ήταν δυνατό και έγινε από πλάγια θέση!
Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε κερδίσει καθώς ήταν σαφώς καλύτερος της ΑΕΚ, η οποία αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική στα τελειώματα των φάσεων που δημιούργησαν οι παίκτες της.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Απαλάκης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Λέανδρος, Κιουρτζής.

ΑΕΚ: Φακής, Σκευοφύλακας, Αναστασιάδης, Σοφιανίδης, Παπαποστόλου, Πετρίδης, Σταματιάδης, Δεμίρης, Νεστορίδης, Κρυστάλλης, Γκούβας.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4