Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικο φιλικό με την BASC Βελιγραδίου (1935)

Σαν σήμερα στις 25/12/1935, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του, την BASC Βελιγραδίου, σε φιλικό παιχνίδι...

Παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση έγινε ανήμερα Χριστουγέννων, στο παλιό μας γήπεδο στο Συντριβάνι, δεν έπεφτε καρφίτσα! 

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που εκείνα τα χρόνια ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα στην προπολεμική Γιουγκοσλαβία, ο Δικέφαλος τα πήγε πολύ καλά, αφήνοντας υποσχέσεις με την εμφάνισή του! 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό με τον Τομάσεβιτς, έναν δεινό σκόρερ της εποχής και διεθνή άσο της γειτονικής χώρας, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου, από τον διαιτητή Δούσκα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ βελτίωσε ακόμη περισσότερο την αγωνιστική του εικόνα και στο 68’ έφτασε στην ισοφάριση με ωραία κεφαλιά του Ιωαννίδη. Το 1-1 δεν άλλαξε στα λεπτά που απέμειναν ως τη λήξη του παιχνιδιού!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Ζακαπίδας, Μποσταντζογλου, Βασιλειάδης, Κοντόπουλος, Καλογιάννης, Ιωαννίδης, Ηλιόπουλος, Βατίκης, Βαφειάδης.

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται μια ... δωδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937, πριν από κάποιο φιλικό κατά το διάστημα της προετοιμασίας. 
 
Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κοντόπουλος Απ., Μποσταντζόγλου, Κοσμίδης, Τσαντάς (Πρόεδρος), Κοντόπουλος Π. (έφορος), Καλογιάννης, Γεωργίου. Καθιστοί: Τακατσόγλου, Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Ηλιόπουλος, Βατίκης, Μοσχίδης.

* Εκτός του Τακατσόγλου, οι υπόλοιποι ανήκαν και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ την προηγούμενη χρονιά (1935-1936).

* Δύο από τους παραπάνω παίκτες, ο τερματοφύλακας Νίκος Σωτηριάδης (ήρωας του ελληνοϊταλικού πολέμου) και ο Κώστας Καλογιάννης (Ξούρας), αγωνίστηκαν και στα 14 ματς του πρωταθλήματος της περιόδου 1935-1936. 
 
Ο Κώστας Καλογιάννης μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης σημειώνοντας 14 γκολ, αφήνοντας πίσω του τα «βαριά χαρτιά» της εποχής (Χούμη, Κρητικό, Βάζο), που σκόραραν 12 φορές έκαστος! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4