Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2018

Μετά το 70' ήρθε η κατάρρευση! (1973)

Σαν σήμερα στις 16/12/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε θεατές (τα εισιτήρια), ηττήθηκε με 3-0, δεχόμενος και τα τρία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης. 

Το σκορ σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των ομάδων εκείνη τη μέρα, αφού ναι μεν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, όμως και οι γηπεδούχοι δεν είχαν να επιδείξουν μια ιδιαίτερα καλή απόδοση, ενώ τα γκολ που σημείωσαν ήταν απόρροια δικών μας λαθών!
Ο ΠΑΟΚ, με το σκορ να είναι στο 0-0, είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθεί, αλλά στη μία περίπτωση ο Ασλανίδης δίστασε και στη δεύτερη ο Παρίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κελεσίδη! 

Το σκορ άνοιξε στο 70ό λεπτό ο Δεληκάρης και δέκα λεπτά αργότερα ο Τριαντάφυλλος σημείωσε το 2-0. 
Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με κεφαλιά του Κρητικόπουλου στο 86' (παραπάνω εικόνα), με τον ΠΑΟΚ να εγκαταλείπει ουσιαστικά τη μάχη μετά το άνοιγμα του σκορ στο 70'...

Από τον ΠΑΟΚ διασώθηκε ο Φουντουκίδης και από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Σιώκος, Αγγελής, Περσίδης.

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Αγγελής, Γκλέζος, Σιώκος, Περσίδης, Γιούτσος, Δεληκάρης, Λοσάντα, Τριαντάφυλλος, Κρητικόπουλος.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Κερμανίδης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (75' Λάζος).

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4