Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Νοεμβρίου 2018

Επεισόδια, διακοπή και βαριά τιμωρία! (1995)


Σαν σήμερα στις 6/11/1995, ημέρα Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996 ...

Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (7.946 τα εισιτήρια), είδε τον διαιτητή Βέλλιο να διακόπτει οριστικά το ματς στο 74ο λεπτό, μετά από επεισόδια οπαδών με τα ΜΑΤ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 9ο λεπτό ο Ζουμπούλης έκανε το 1-0, με κεφαλιά ψαράκι μετά από γύρισμα του Αλεξίου στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ.
 
Η αθηναϊκή ομάδα έφτασε στην ισοφάριση στο 33ο λεπτό με μακρινό σουτ του Τσάρτα, ένα γκολ στο οποίο ο Πουρλιοτόπουλος έφερε μεγάλη ευθύνη, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα ο Κετσπάγια εκτέλεσε φάουλ από τα 35 μέτρα και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα μας!


Στο 61ο λεπτό, ο Κωστής βγήκε τετ α τετ με τον Μιχόπουλο (είχε αντικαταστήσει στο 46' τον Πουρλιοτόπουλο) και έκανε το 1-3 και κάπου εκεί ξεκίνησε για τα καλά ένα κύμα "γκρίνιας" στις εξέδρες της Τούμπας και σύντομα έγινε ο χαμός!
Η ένταση και τα επεισόδια έγιναν αιτία προσωρινής διακοπής του ματς, αρχικά για ένα δίλεπτο (64'-66') και οριστικά στο 74ο λεπτό, με τις «μάχες» με την αστυνομία να μαίνονται!
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά το μάρμαρο όλου αυτού του σκηνικού, καθώς η ομάδα έχασε το ματς με 1-3, της αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί, ενώ έδωσε και τρία παιχνίδια σαν γηπεδούχος μακριά από την Τούμπα, παίζοντας σε Τρίκαλα με Ολυμπιακό, σε Λεβαδειά με Καλαμάτα και στον Βόλο με Απόλλωνα Σμύρνης!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος (46' Μιχόπουλος), Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνλιδης, Τσαλουχίδης, Τουρσουνίδης, Ζαγοράκης, Φαν Χαμ (60' Μίκι Κουίν), Αναστασιάδης, Ζουμπούλης. 

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Κωστένογλου, Μανωλάς, Μαλαδένης, Σαμπανάζοβιτς, Σαβέφσκι, Τσιάρτας (66' Σαραβάκος), Κετσπάγια, Κωστής.


* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46 και τον κόσμο να πνέει τα μένεα κατά του Βουλινού, ενώ προς το τέλος συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα ...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4