Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Νοεμβρίου 2018

Ήττα στο ΟΑΚΑ από την "πεθαμένη" ΑΕΚ (2009)

Σαν σήμερα στις 28/11/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Φερνάντο στον πάγκο του, μπροστά σε 17.000 θεατές (15.942 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, καθώς για μια ακόμα φορά - σε παιχνίδι στο λεκανοπέδιο -εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου, αποδεικνύοντας και πάλι ότι κάτι του έλειπε όταν έπαιζε με αθηναϊκές ομάδες στο λεκανοπέδιο...
Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί με την προσθήκη παικτών που θα είχαν επιτέλους το πνεύμα του νικητή και θα αποτίναζαν αυτή την καταραμένη ηττοπάθεια που βλέπαμε ιδιαίτερα στα ματς στα οποία βρισκόμασταν πίσω στο σκορ... 

Απέναντί μας είχαμε τη χειρότερη ΑΕΚ των τελευταίων ετών, φορτωμένη με χίλια προβλήματα, αλλά και πάλι δεν βρήκαμε τρόπο να κερδίσουμε!

Με ένα σύστημα 4-4-1-1 και τον Φωτάκη σε ρόλο Σορλέν πίσω από τον Μουσλίμοβιτς επέλεξε να παρατάξει τον "δικέφαλο" ο Πορτογάλος τεχνικός. Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια και Ίβιτς ήταν οι έντεκα "εκλεκτοί" του Σάντος.
Στο παιχνίδι είδαμε ότι ο Δικέφαλος είχε δύο πρόσωπα. Η ομάδα ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της σε αυτό το διάστημα. 

Αντίθετα στην επανάληψη με το που δέχτηκε το γκολ, αποσυντονίστηκε πλήρως και η αντίδρασή της ήταν σπασμωδική έως αποκαρδιωτική.
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ φάνηκε πολύ καλά διαβασμένος και οι παίκτες μας έλεγχαν καθολικά την κυκλοφορία της μπάλας έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους μπροστά στην εστία του Χαλκιά και παράλληλα προσπαθούσαν με έξυπνες μπαλιές στους Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια να δημιουργήσουν φάσεις. 

Οι παίκτες μας ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν ο Φωτάκης στο 4' έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σάχα, από πλάγια θέση.
Οι παίκτες της ΑΕΚ μπροστά στην πίεση που δεχόταν στο πρώτο 45λεπτο έκαναν πολλά λάθη έδειχναν ανήμποροι να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και έτσι άρχισαν τα έντονα σφυρίγματα αποδοκιμασίας από την κερκίδα.

Μεγάλη και καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα στιγμή ήταν η φάση του 45ού λεπτού όταν ο Μουσλίμοβιτς έσπασε το τεχνητό οφσάιντ (μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Αραμπατζή) αλλά δεν καταφέρνει να νικήσει τον Σάχα στο ανεπανάληπτο τετ α τετ (απέκρουσε ο Αργεντινός).

Στην εξέλιξη της φάσης και μετά από γύρισμα στην περιοχή, ο Ζλάταν σούταρε υπό πίεση, με τον Σάχα να μπλοκάρει και να κρατάει το "μηδέν". Ασφαλώς αν πηγαίναμε με 0-1 στα αποδυτήρια θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι στην επανάληψη.
Ότι δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο το πέτυχε η ΑΕΚ στο 48΄, όταν ο Σκόκο πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια διαδοχικά του Βιτόλο και του Γκαρσία και εν συνεχεία τροφοδότησε (πιθανόν κατά λάθος) τον επερχόμενο Μαντούκα, ο οποίος με πλασέ σημείωσε το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Από εκεί και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, ο ΠΑΟΚ έχασε την ηρεμία που είχε στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά και παράλληλα δεν αποτελούσε απειλή για την άμυνα της ΑΕΚ. 

Αντίθετα οι γηπεδούχοι στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνοι και μπορούσαν να σκοράρουν και δεύτερο γκολ. Λίγο ο Χαλκιάς, λίγο το δοκάρι έγιναν αιτία να μείνει το σκορ στο 1-0 .

Η παρουσία της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να τους προβληματίσει όλους, καθώς σε όλο αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας αλλά περιορίστηκε σε ένα πολύ παθητικό παιχνίδι, χωρίς καθόλου σημάδια πάθους και ανίκανος φυσικά να πετύχει την ανατροπή του 1-0.
Φάσεις του παιχνιδιού

Στο 4′ ο Φωτάκης βρέθηκε μόνος στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, πέρασε τον Σάχα και πλάσαρε από πλάγια θέση στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 6′ σουτ υπό πίεση του Μουσλίμοβιτς από πλάγια η μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 29′ σουτ του Βιεϊρίνια από πολύ μακριά, άουτ.

Στο 45′ έξυπνη μπαλιά του Αραμπατζή στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον Σάχα, που απέκρουσε το σουτ του Βόσνιου, στην εξέλιξη της φάσης ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Βόσνιο, ο οποίος υπό την πίεση αντιπάλου έκανε γυριστό σουτ, στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Στο 48′ ο Σκόκο πέρασε σαν σταματημένους τους Βιτόλο και Γκαρσία, σέντραρε παράλληλα μέσα στην περιοχή και ο Μαντούκα με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 63′ πάσα του Κουτσιανικούλη στον Ίβιτς, ο οποίος σούταρε στην κίνηση από πλάγια, πάνω στον Σάχα.

Στο 64′ συρτό σουτ του Γκαρσία λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Σάχα.

Στο 65′ σέντρα του Μαντούκα από αριστερά, κεφαλιά του Χέρσι, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χαλκιάς σε κόρνερ.

Στο 74′ μακρινό σουτ του Σκόκο, η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ και απομακρύνθηκε.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Γκέντσογλου (68'Ζεράλντο), Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας, Μάκος, Καφές, Μαντούκα, Χέρσι (78'Λεονάρντο), Σκόκο, Μπλάνκο.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία (81'Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (60'Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Ίβιτς.

Δηλώσεις Σάντος:
"Νομίζω ότι χάσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία σήμερα σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλά, δημιούργησε ευκαιρίες για το γκολ με αποκορύφωμα τη φάση στο 45'. 

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και ακόμη χειρότερα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ουσιαστικά δώσαμε το παιχνίδι. Δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν πρέπει να δεχόμαστε, δεν πρέπει να χαλαρώνεις ποτέ σε τέτοια ματς. 

Μετά από αυτή την αδράνεια προσπαθήσαμε να ανέβουμε όσο περισσότερο. Δεν καταφέραμε να έχουμε την καλή κυκλοφορία του πρώτου μέρους. Η ομάδα επηρεάστηκε από το γκολ που δέχθηκε. Από τη στιγμή που ανεβήκαμε η ΑΕΚ είχε τους χώρους για να ψάξει τις αντεπιθέσεις της. 

Το ξέραμε, είχαμε πει ότι Μπλάνκο και Σκόκο είναι πολύ επικίνδυνοι σε τέτοιες καταστάσεις. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλλά η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είχε τις πιο επικίνδυνες φάσεις και κατάφερε να κερδίσει. Όσο το κέρδισε το ματς η ΑΕΚ, μπορούμε να πούμε ότι το χάσαμε κι εμείς.

Αν είχα την απάντηση για την αδράνεια στο ξεκίνημα του β' μέρους, θα ήταν εύκολο να το διορθώσουμε. Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιο επίπεδο να δέχεσαι τόσο εύκολα γκολ. Ο Σκόκο είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν είναι δυνατόν να τους περνάει τόσο εύκολα. Κι από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται πολύ περίπλοκα φυσικά".

Βιτόλο: "Είχαμε τις ευκαιρίες μας να βάλουμε το γκολ και να πάρουμε τη νίκη, αλλά αυτό δεν έγινε, δεχθήκαμε κι ένα γκολ και δυστυχώς χάσαμε. Το γκολ μπήκε πάρα πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν μια στιγμιαία αδράνεια της ομάδας.

Μετά τα πράγματα ήταν πιο πολύπλοκα, έπρεπε να κυνηγήσουμε το γκολ, πολλές φορές το κάναμε χωρίς να έχουμε οργάνωση, προσπαθούσαμε με κάθετες μπαλιές, δεν τα καταφέραμε και, έτσι, ήρθε αυτή η ήττα".

Παπάζογλου: "Όχι ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε ταβάνι. Είναι αλήθεια ότι είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να βρεθούμε σε θέση ισχύος. Από αυτήν την θέση ισχύος όμως που θα έπρεπε να ήμασταν, βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση με το γκολ που δεχτήκαμε. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Πρέπει με ψυχραιμία να διαχειριστούμε αυτήν την ήττα και να μην επαναλάβουμε αυτά τα λάθη που κάναμε στο σημερινό παιχνίδι, στα επόμενα ματς".

Κουτσιανικούλης: "Το γκολ που δεχτήκαμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μία άτυχη στιγμή. Το γκολ μας επηρέασε. Προσπαθήσαμε στην συνέχεια να κάνουμε κάτι καλύτερο αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4