Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Νοεμβρίου 2018

Ήττα στην Τρίπολη με άμυνα για κλάματα! (2015)

Σαν σήμερα στις 1/11/2015, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε στο "Θ. Κολοκοτρώνης" 2-1 από τον Αστέρα Τρίπολης, αν και προηγήθηκε 0-1 στο ημίχρονο με τον Πέλκα...

Μπροστά σε μόλις 3.000 θεατές ο Τούντορ ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ – Κόστα – Σκόνδρα στην άμυνα , Λέοβατς – Γκολάσα – Τζιόλη – Ροντρίγκες στη μεσαία γραμμή, Ζάιρο - Πέλκα μπροστά τους και τον Μακ στην επίθεση σε ένα 3-4-2-1.

Μόλις στο 2ο λεπτό, χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μακ που από εξαιρετική θέση και χωρίς πίεση σούταρε άουτ! 

Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, αλλά στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι σταδιακά ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να επισκέπτονται την περιοχή του Γλύκου κυρίως με στημένα, κάποια από τα οποία τους τα έκανε δώρο ο Παππάς, ένας μετριότατος διαιτητής τον οποίον όταν τον βρίσκουμε απέναντί μας κάνει ότι μπορεί για να χάσουμε.

Στο 24ο λεπτό ο Γκολάσα βρήκε πολύ ωραία τον Ροντρίγκες στα δεξιά και μέσα στην περιοχή του Αστέρα, αυτός απέφυγε τον αμυντικό, σέντραρε παράλληλα και ο Πέλκας από κοντά με το στήθος άνοιξε το σκορ!

Ο ΠΑΟΚ με υπομονή στο παιχνίδι του, κρατούσε μπάλα και έψαχνε διαδρόμους προς την εστία του Μπαντή παίζοντας κυρίως από τα δεξιά με τους δραστήριους Ζάιρο – Ροντρίγκες. Αντίθετα ο Αστέρας δεν έδειξε απολύτως τίποτε και η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν πιέστηκε καθόλου...
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Ζάιρο βρήκε τον Μακ που από πολύ καλή θέση σούταρε, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε σε κόρνερ. 

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος και θα μπορούσε να έχει βρει και άλλη φορά το δρόμο για τα δίχτυα, αν ο Σλοβάκος ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματα των φάσεων...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τούντορ πέρασε στο ματς τον Κλάους στη θέση του Ζάιρο με τον Αθανασιάδη να παίζει κορυφή έχοντας τους Πέλκα – Μακ πίσω του.

Στο 49ο λεπτό, ο Μπερτόλιο ισοφάρισε σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις των γηπεδούχων ως τότε στο ματς! Ο Αργεντίνος απέφυγε δύο αμυντικούς και νίκησε τον Γλύκο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει και πάλι στην επίθεση αλλά η αντίδρασή του ήταν αναιμική. 

Οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία και με κεφαλιά του Σανκαρέ στο 81' πήραν προβάδισμα στο σκορ, σε μια φάση που ο Κόστα έχασε τον αμυντικό του Αστέρα, δημιουργώντας σε εμάς την εύλογη απορία γιατί ο Πορτογάλος προτιμάται αντί του Μαλεζά!

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να το είχε καθαρίσει από το πρώτο 45λεπτο, όταν οι προσπάθειες του Μακ δεν βρήκαν δίχτυα στις πολύ καλές ευκαιρίες που είχε ο Σλοβάκος! 

Στην επανάληψη η αλλαγή του Κλάους δεν βοήθησε στο ελάχιστο, η ομάδα έχασε τη συνοχή της και ο δραστήριος Ροντρίγκες του πρώτου ημιχρόνου εξαφανίστηκε, όταν άλλαξε πλευρά!
Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης (55' Παντελιάδης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ινγκλέσιας, Κουρμπέλης, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (46' Αλόκο), Γιάννου, Παπαδόπουλος (79' Μάσα).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κόστα, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς (64' Σάμπο), Τζιόλης, Γκολάσα, Ροντρίγκες, Ζάιρο (46' Αθανασιάδης), Πέλκας, Μακ.

.....................................................

Φανερά εκνευρισμένος παρουσιάστηκε ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη τύπου. Τα βέλη του είχαν αποδέκτες τόσο τους ποδοσφαιριστές του, όσο και τον διαιτητή της αναμέτρησης...
Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Δεν ξέρω τι έγινε στο ημίχρονο. Στο πρώτο ήμασταν πάρα πολύ καλοί και στο β' κάναμε τη χειρότερή μας εμφάνιση από τη στιγμή που έχω έρθει στον ΠΑΟΚ».

Για την επιλογή του να αντικαταστήσει στο ημίχρονο τον Ζαϊρο με τον Αθανασιάδη: «Ο Ζάιρο βγήκε γιατί δεν ήμουν ικανοποιημένος το πρώτο ημίχρονο κι επειδή ήθελα έναν επιθετικό για να είναι πιο κοντά στο γκολ. Και ο Γκάρι πήγε αριστερά γιατί από εκεί είναι πιο επικίνδυνος, ενώ και ο Λέοβατς είχε ενοχλήσεις».

Γιατί το ότι δεν έκανε τρίτη αλλαγή: «Δεν είχαμε κάποια λύση στο επιθετικό κομμάτι. Δεν είχα κάποιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή γιατί ο Μπερμπάτοφ και ο Μυστακίδης ήταν τραυματίες».

Για το αν έχει παράπονα από συγκεκριμένους παίκτες: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Είμαι απογοητευμένος από τη εμφάνιση στο β' μέρος και απογοητευμένος από την εμφάνιση κάποιων ποδοσφαιριστών».

Για το πως εξηγεί ότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και έκανε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει: «Στις ομάδες υπάρχουν απλά ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά. Έπρεπε να έχουμε περισσότερους με ποιότητα. 

Αυτή τη στιγμή ο Μακ έχει δέκα γκολ και μετά είναι ο Πέλκας με 3-4 γκολ. Χρειαζόμαστε περισσότερους ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Ή δεν έχουμε παίκτες ή οι παίκτες που έχουμε δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντησή μου».

Για το ότι έβαλε τον Σάμπο δεξιά: «Αυτό με τον Σάμπο θα το δούμε γιατί έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε αυτή τη θέση. Σχετικά με τον Κοροβέση, δεν έμεινα ικανοποιημένος στον προηγούμενο αγώνα και γι' αυτό δεν τον χρησιμοποίησα σήμερα».

Για το τι φταίει στην τελική προσπάθεια: «Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να παλέψει 90 λεπτά, ενώ το ποδόσφαιρο έχει να κάνει και με την ατομική ποιότητα. Όπως είδαμε ο παίκτης του Αστέρα πέρασε τρεις δικούς μας κι έβαλε το γκολ».

Για τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα: «Άλλαξε κάποια πράγματα ο Αστέρας, αλλά κυρίως ο τρόπος παιχνιδιού του ήταν να κερδίσει φάουλ και να κάνει μακρινές μπαλιές. Εμένα δε μου αρέσει αυτός ο τρόπος. Ο Αστέρας σήμερα εκτός από τους δικούς του παίκτες είχε κι έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που φορούσε άλλο χρώμα φανέλα...»

Για το αν η ήττα θα επιφέρει πίεση ενόψει Κράσνονταρ: «Πάντα υπάρχει ένταση και πίεση. Αυτό που προέχει είναι να μιλήσουμε με τους παίκτες για να δούμε γιατί δεν παίξαμε καλά έτσι».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται αρκετά γκολ από στημένα: «Τα γκολ από τα στημένα δεν έχουν να κάνουν με το αν υπάρχουν πολλά άτομα στην άμυνα. Είναι θέμα συγκέντρωσης. Το δουλεύουμε στις προπονήσεις και προσπαθούμε να το διορθώσουμε».

........................................................

Απογοητευμένος για την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να περιοριστούν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Παρουσιάσαμε μια καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και προηγηθήκαμε δίκαια. Από το πουθενά δεχτήκαμε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Χάνουμε παιχνίδια από το τίποτα. 

Το έχουμε πει ότι θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά θα πρέπει να τα μειώνουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό γρήγορα. Πραγματικά σε απογοητεύει να προσπαθείς, να είσαι καλύτερος και ξαφνικά να χάνεις ένα παιχνίδι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4