Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Νοεμβρίου 2018

Η αποβολή έκανε πιο εύκολο το ματς (2011)

Σαν σήμερα στις 20/11/2011, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναιτωλικό σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012...

Ο Δικέφαλος με τον Λάσλο Μπόλονι στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 12.000 θεατές (9.975 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από το 6ο λεπτό, λόγω αποβολής του Άντι.
Μόλις στο 6ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς όταν ο Άντι έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή με το χέρι, στην προσπάθειά του να αποκρούσει κεφαλιά του Βιεϊρίνια, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε από τα δεξιά ο Γκαρσία.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια γράφοντας το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δασκαλόπουλος αρχικά είχε δείξει την κίτρινη, όμως με υπόδειξη του βοηθού το διόρθωσε αποβάλλοντας σωστά τον Άντι, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ θεατρινισμού προκειμένου να πείσει πως δε βρήκε την μπάλα με το χέρι!
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Δικέφαλος περιόρισε τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως να πείθει με την απόδοσή του, αφού ούτε καλή κυκλοφορία της μπάλας είδαμε ούτε βγήκαν επικίνδυνες φάσεις και αυτοματισμοί.
Μάλιστα στο 42' παραλίγο να γίνει το 1-1 με τον Μπαλάφα να αποκρούει με το σώμα σουτ του Καμαρά και ενώ ο Χαλκιάς ήταν εξουδετερωμένος.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Μπόλονι μπήκαν αποφασισμένοι να κλειδώσουν το αποτέλεσμα και το πέτυχαν με δύο καταπληκτικά γκολ των Παπάζογλου με κεφαλιά στο 53' και Σπαντάσιο από πολύ δύσκολη θέση στο 56'.
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, ο Μπόλονι έκανε τις αλλαγές του και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που έχουν καιρό να παίξουν.

Στα θετικά του παιχνιδιού η ελπιδοφόρα παρουσία του Σταφυλίδη, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά στα αριστερά, παίζοντας όλη την πτέρυγα.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (62' Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Σπαντάσιο, Παπάζογλου (62' Αθανασιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (76' Ρομπέρ), Σνάουτσνερ.

Παναιτωλικός: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Κούσας (62' Μουμίν), Ρότσα, Θεοδωρίδης (72' Παλαιολόγος), Μπουμάλ, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Άντι, Καμαρά (63' Μπαμόγκο).

...............................................

Ο σκόρερ του τρίτου τέρματος του ΠΑΟΚ, Τζουλιάνο Σπαντάσιο, μίλησε για την επάνοδο του Δικεφάλου στις νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό, εκφράζοντας την χαρά του για το γκολ που πέτυχε και υποσχέθηκε ανάλογη συνέχεια.
Τα όσα είπε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός:

"Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι σήμερα. Προηγηθήκαμε νωρίς με τον Βιεϊρίνια και αυτό μας βοήθησε πολύ στη συνέχεια. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί πήραμε τους τρεις βαθμούς".

Για τις σκέψεις του μετά το πρώτο του γκολ, σημείωσε: "Η σκέψη μου είναι να συνεχίσω να παίζω και να προσφέρω στην ομάδα. Πέτυχα το πρώτο μου γκολ και θα προσπαθήσω να βάλω και άλλα για τον ΠΑΟΚ".

.....................................................................

Ο Λάσλο Μπόλονι παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου με τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και μίλησε για την πίεση που υπήρχε στην ομάδα πριν από την σέντρα, την οποία δεν έδιωξε το γρήγορο γκολ, ενώ χαρακτήρισε θετικό το ντεμπούτο του Σταφυλίδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Υπήρχε πίεση πριν τον αγώνα. Νομίζω ότι αυτή η πίεση ήταν παρούσα μέχρι το 2ο γκολ. Η πίεση αυτή έφυγε στο τρίτο γκολ. Σίγουρα είμαι χαρούμενος για τους 3 βαθμούς αλλά θα ήθελα περισσότερα γκολ να δω. Αυτή η νίκη είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα. Σίγουρα μετά το πέναλτι και την αποβολή ήταν δύσκολο για τον αντίπαλο. 

Πριν τον αγώνα ζήτησα από τους φιλάθλους να στηρίξουν τους νέους παίκτες που θα δουν στην ενδεκάδα όπως ο Σταφυλίδης και τους ευχαριστώ για αυτό. Με τους τρεις βαθμούς η εβδομάδα θα ξεκινήσει καλά. Στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο γήπεδό μας ο στόχος είναι η νίκη και μόνο αυτή".

Για το ντεμπούτο του Σταφυλίδη, σημείωσε: "Έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Είχε Μακεδονικό πνεύμα. Είχε τις κεφαλιές που μπόρεσε να κερδίσει. Απέδειξε κάποια πράγματα. Επίσης, είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν είναι έτοιμος. Είδα το επίπεδο φυσικής κατάστασης της Super league, κάποιες φορές ήταν μεγάλο γι' αυτόν, έστω και αν σήμερα η ένταση δεν ήταν μεγάλη.

Για παράδειγμα πρέπει να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι και στην τεχνική του, καθώς κάποιες σέντρες του δεν ήταν καλές, ενώ χρειάζεται δουλειά και στην τακτική. Μου άρεσε που ήξερε πότε να κλείνει, αλλά σε κάποιες φάσεις δεν έκανε τις απόλυτα σωστές επιλογές.

Είδα πολλά θετικά στοιχεία και εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Για το αν συνεχίζω να βάζω, ναι θα το κάνω αρκεί να μου δείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν. Ένας από αυτούς είναι και ο Αποστολόπουλος που μπορεί να μην έπαιξε, αλλά μπορεί να αγωνιστεί. Όμως πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση, διότι οι παλιοί παίκτες που χάνουν τη θέση τους, θα έχουν νεύρα".

....................................................................

O Σωτήρης Μπαλάφας μίλησε για την συνέχεια του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα αλλά και για την απόφαση του Λάσλο Μπόλονι να τον χρησιμοποιήσει ως στόπερ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
Αρχικά ανέφερε:

"Από τη ώρα που έγινε η αποβολή τα πράγματα ήταν καλύτερα για μάς, γιατί στην ίδια φάση έγινε και γκολ. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε δηλαδή να κερδίσουμε. Το σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς. Κάθε εβδομάδα θέλουμε την νίκη και γι' αυτό θα προσπαθούμε συνέχεια".

Για τις εντολές του Μπόλονι για το παιχνίδι, ανέφερε: "Μας είχε πει ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς και παρόλο που το σκορ έγινε γρήγορα 1-0, υπήρχαν κάποιες δυσκολίες στο παιχνίδι. Ήμασταν όμως σοβαροί και κερδίσαμε".

Για το αν έδειξε η ομάδα σημάδια βελτίωσης, υπογράμμισε: "Το σημαντικό είναι που επέστρεψαν κάποιοι παίκτες, οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα. Από εκεί και πέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς και να είμαστε το ίδιο καλοί σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα, τόνισε: "Στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό θα προσπαθήσουμε και την επόμενη αγωνιστική. Πρέπει να είμαστε σοβαροί ώστε να έρθουν οι νίκες, γιατί είχαμε απώλειες βαθμών".

Όσο για τη θέση στην οποία θέλει να αγωνίζεται: "Είναι ευχάριστο για έναν παίκτη να ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει που θα παίξω. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο να παίζω ως αμυντικό χαφ. Αυτός όμως αποφασίζει".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4