Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Νοεμβρίου 2018

Διπλό στη Νέα Σμύρνη με Κλάους (2012)

Σαν σήμερα στις 4/11/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2012-2013...

Ο Δικέφαλος με τον στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 6.000 θεατές (3.953 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-2, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στο πρώτο ημίχρονο. 

Με κακή απόδοση, αλλά έναν εξαιρετικό Χακόμπο, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ...

Άξιοι συμπαραστάτες του Ισπανού πορτιέρε, ο Κάτσε και ο σκόρερ των δύο τερμάτων Κλάους. Απαράδεκτος ο Λάζαρ, που με την ανόητη αποβολή του λίγο έλειψε να στοιχίσει στην ομάδα τη νίκη.

Το παιχνίδι με πολλά λάθη στην ανάπτυξη και από τις δύο ομάδες. Μέχρι το 20' το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με μοναδική καλή στιγμή για τον πολύ καλό Πανιώνιο το σουτ του Λαμπρόπουλου μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ στο 9'.

Ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά στο 27' με τον Αθανασιάδη να σουτάρει από καλή θέση αλλά την μπάλα να κοντράρει στον Σαλπιγγίδη και να απομακρύνεται, ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν την εστία του Χακόμπο, δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από αριστερά, όπου ο Έττο είχε πολλά προβλήματα...

Στο 38' ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να κερδίσει το πέναλτι με το οποίο ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ, όταν ο Σαλπιγγίδης από τα δεξιά γύρισε δύσκολα τη μπάλα στην περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο... χέρι του Ρόκα μετά την κεφαλιά του Αθανασιάδη, ο οποίος επωφελήθηκε της ανεπαρκούς αντίδρασης της άμυνας του Πανιωνίου.

Το επόμενο πεντάλεπτο επιφύλασσε εκπλήξεις. Ο Αθανασιάδης έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Αυλωνίτη να απομακρύνει σε σέντρα του Σαλπιγγίδη στο 42' και διπλασίασε τα τέρματά του, όμως ο Λάζαρ, δύο λεπτά αργότερα κατάφερε να εκνευρίσει τους πάντες με την χαζή αποβολή του.

Ο Ρουμάνος, εκνευρισμένος από το μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Κολοβό στο χώρο του κέντρου, επέστρεψε στην κερκίδα ένα πλαστικό μπουκάλι που είχε πέσει δίπλα του και αντίκρυσε δίκαια την κόκκινη κάρτα του Κομίνη.

Η ανόητη αποβολή του Ρουμάνου άλλαξε όλο το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος έκλεισε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Αρχικά απείλησε με τους Αραβίδη (51') και Λαμπρόπουλο (54') για να έρθει στο 56' το γκολ του Αραβίδη που πήρε το ριμπάουντ μετά την επέμβαση του Χακόμπο στην εξ' επαφής κεφαλιά του Σάμαρη.

Στο 70' ο Κούρος άδειασε δύο παίκτες και έστρωσε στον Σάμαρη που από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Χακόμπο είπε όχι σε τρεις περιπτώσεις που ο Πανιώνιος έψαξε την ισοφάριση με τον Κολοβό (75'), τον Διαμαντάκο (87') και τον Αραβίδη (90'), διατηρώντας το 1-2 στην αναμέτρηση και έδωσε 3 σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα μας.
Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Ρόκας (Σάμαρης 46'), Αραβίδης, Κολοβός (Διαμαντάκος 76'), Οκόγιε (Ντούνης 65').

ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο, Έττο, Γκαρσία (Κίτσιου 66'), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (Βιβιάν 88'), Αθανασιάδης (Γιάννου 77').

................................................

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης, δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια της ομάδας, αλλά και προβληματισμένος από τις συνεχείς αποβολές...
Σχετικά με την αποβολή; Τι χρειάζεται η ομάδα; «Χρειαζόμαστε ψυχολόγο σίγουρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλοι Ευρωπαϊκοί Σύλλογοι το χρησιμοποιούν αυτό. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση για τη νέα κόκκινη κάρτα. 

Είχαμε τελειώσει τον αντίπαλο, είχαμε προβάδισμα, το ημίχρονο έληγε και είχαμε την ευκαιρία στο β ημίχρονο να καθαρίσουμε το ματς. Δυστυχώς αυτή η αποβολή δημιούργησε και αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό πρόβλημα».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ; «Έχουμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στο παιχνίδι μας. Είχαμε πολλές λάθος πάσες κυρίως μεσοαμυντικά αλλά σε ότι αφορά το πλάνο που δουλέψαμε, μπορώ να δηλώσω ευχαριστημένος. Ήταν δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν καταλαβαίνω την αντίληψη που υπάρχει για εμάς. 

Δεν έχουμε ακόμα γίνει η ομάδα που θα καθαρίζει όλα τα ματς. Ακόμα και ο ολυμπιακός ως φαβορί για τίτλο, σε πολλά ματς δυσκολεύεται. Πετύχαμε δύο τέρματα και στο πρώτο μέρος η κίνηση μας στο αγωνιστικό χώρο μου άρεσε. Το β μέρος δεν αντέχει σε κριτική. Κάναμε αρκετά λάθη αλλά υπήρχαν προφανείς λόγοι».

Σχετικά με το πέναλτι και τις διαμαρτυρίες; «Το πέναλτι για μένα είναι πεντακάθαρο. Γιατί φωνάζουν; Εγώ είδα τη μπάλα να χτυπά στο χέρι. Αν νωρίτερα υπάρχει φάουλ, δεν το είδα. Δεν θέλω να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες. 

Συμβαίνουν τεράστια σκάνδαλα σε κάποια ματς και όλες οι άλλες ομάδες θα πρέπει να είναι δυνατές για να σπάσει το κατεστημένο του ποδοσφαίρου. Μπορώ να κρίνω τη διαιτησία. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε άλλα ματς, και εκεί είναι που πρέπει να εστιάζουμε».

Για την παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ; «Συνεχώς απαντάω πως είναι και θέμα ικανότητας να βάλεις τη μπάλα στα δίχτυα. Και στο ματς με Κέρκυρα ήταν εύκολο, αλλά δε σκοράραμε».

Τι θα γίνει με τις κόκκινες; Θα παρθούν μέτρα; «Είναι ένα πρόβλημα για μας οι κόκκινες. Ακόμα από το ματς με τον Άρη πήραμε μέτρα (αν θυμάστε είχα πει ότι η αδικαιολόγητη αποβολή θα επιφέρει πρόστιμο για όλους, ακόμη περισσότερο για μένα). Για σήμερα δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την αποβολή. Μου προκαλεί τεράστια έκπληξη. Δυστυχώς τώρα έγινε και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

............................................

Ο Κώστας Σταφυλίδης στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι στάθηκε στο ότι η ομάδα πήρε την νίκη παρά το ότι έπαιζε με 10 παίκτες για μεγάλο διάστημα.
Συγκεκριμένα τόνισε:

«Πάντα μετράει το αποτέλεσμα. Αφού κερδίσαμε δεν κοιτάζουμε τίποτε άλλο. Κρατάμε φυσικά το ό,τι επιστρέψαμε στις νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια αλλά και το ό,τι αντέξαμε για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες».

...............................................

Ο Σανθ Χακόμπο, που με τις σωτήριες επεμβάσεις του στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε το 2-1 τόνισε πως η νίκη είναι σπουδαία γιατί έμεινε ο ΠΑΟΚ δεύτερος κοντά στον πρωτοπόρο.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός:

«Είναι μία σπουδαία νίκη, γιατί επιστρέψαμε στη δεύτερη θέση και μείναμε σε επαφή με τον Ολυμπιακό. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει».

.................................................

Μετανιωμένος για την απερίσκεπτη ενέργειά του που οδήγησε στην αποβολή του εμφανίστηκε ο Κοστίν Λάζαρ σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ζητώντας συγνώμη από τους συμπαίκτες και τον κόσμο της ομάδας.
Διαβάστε όσα δήλωσε ο διεθνής Ρουμάνος:

«Θέλω να ζητήσω χίλια συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τους συμπαίκτες μου που τους ταλαιπώρησα και τους οπαδούς που ήταν στην κερκίδα για το αντικείμενο που πέταξα. Έχω έντεκα χρόνια καριέρας στη Ρουμανία και έχω τρεις αποβολές, ποτέ γι' αυτό το λόγο. Δεχόμουν κλοτσιές από την αρχή του αγώνα, εκνευρίστηκα από τα μπουκάλια που έτρωγα και αποβλήθηκα. Ζητώ συγγνώμη»

....................................................................

Ο σκόρερ των 2 γκολ του ΠΑΟΚ Στέφανος Αθανασιάδης έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την προσπάθεια και την νίκη και εστίασε στο γεγονός ότι πρέπει να λυθεί το θέμα των αποβολών.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κλάους:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Μετά την αποβολή, άλλαξε όλο το παιχνίδι. Γυρίσαμε πίσω αναγκαστικά και από 'κει και πέρα δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε για να πάρουμε τη νίκη. 

Είναι πολύ σημαντική και για την ψυχολογία που πρέπει να πάρουμε, καθώς στα τελευταία ματς δεν είχαμε πάρει τρίποντο εκτός έδρας. Είναι δύσκολη η συνέχεια, κρατάμε τους τρεις βαθμούς και θεωρώ ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος».

Για το... σύνδρομο των αποβολών: «Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή στα αποδυτήρια και πιστεύω ότι δεν θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε τέτοιες κάρτες».

..............................................................

Ο Γιώργος Φωτάκης φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για το νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΟΚ από τη Νέα Σμύρνη.
Τα όσα είπε ο μέσος του Δικεφάλου:

«Εμείς από την μεριά μας θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή. Βλέπουμε τα ματς ξεχωριστά και πάμε σε όλα για τη νίκη. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο όμως.

Το πιο σημαντικό είναι να μην πετάμε βαθμούς όπως με τον ΟΦΗ και την Κέρκυρα. Αν είχαμε καλύτερη παρουσία εκεί θα είχαμε κερδίσει. Στόχος είναι να βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή. Αν έρθει και η ενίσχυση θα είναι ακόμα καλύτερα. Τουλάχιστον δίνουμε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα», σχολίασε αρχικά ο έμπειρος άσος του ΠΑΟΚ.

Για το γεγονός πως αγωνίστηκε πίσω από τους επιθετικούς, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να παίζω πιο πίσω. Όμως η ομάδα είχε απουσίες κι έπρεπε να παίξω εκεί. Έχω αγωνιστεί ξανά σε αυτό το σημείο και δεν μου ήταν άγνωστο. Σημασία όμως έχει, όπως είπα και πριν, να νικά η ομάδα».

Για τις κόκκινες κάρτες που παίρνει συνέχεια ο ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Σίγουρα υπάρχει η πίεση κι εμείς οι παίκτες έχουμε πολλούς σφυγμούς. Τον Λάζαρ τον πέτυχε ένα μπουκάλι και αντέδρασε όπως αντέδρασε. Βέβαια είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να προσέχουμε. Το παιδί πάντως ζήτησε συγνώμη μετά το τέλος του αγώνα».

Τέλος σε ερώτηση για τον Κάτσε, ανέφερε: «Είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι πως δεν τον γνώριζα καλά, λόγω του ότι δεν έκανα προετοιμασία, όμως μέσα από τις προπονήσεις βλέπω πως πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4