Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Νοεμβρίου 2018

Προηγήθηκε αλλά προδόθηκε από την άμυνα! (2007)

Σαν σήμερα στις 3/11/2007, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 30.000 θεατές (28.077 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, αν και προηγήθηκε στο 42ο λεπτό με τον Παντελή Κωνσταντινίδη!

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, χωρίς να βγάλουν τη μεγάλη φάση στην εστία μας, με εξαίρεση ένα σουτ του Λούα Λούα στο 15' στο δεξί κάθετο δοκάρι, όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε.

Στο 19' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ με τον Σάλμον να μένει όρθιος ύστερα από το τράβηγμα του Σέζαρ και να πιάνει ένα σουτ το οποίο απέκρουσε ο Νικοπολίδης. 

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ συχνά πυκνά επισκέπτονταν τα καρέ του Νικοπολίδη. Στο 31' είχαμε την πιο ωραία ίσως προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την επίτευξη ενός τέρματος. 

Πρωταγωνιστές ο Κωνσταντινίδης, ο Χαραλάμπους και ο Σάλμον με τον τελευταίο να μην ευστοχεί στην τελική του προσπάθεια.

Στο 35' είχαμε ξανά ένα χλιαρό σουτ και πάλι από τον Σάλμον ύστερα και πάλι από σέντρα του Κωνσταντινίδη. Στο 41' οι ίδιοι παίκτες είχαν ακόμη μια ευκαιρία με τον Σάλμον πάλι να πιάνει αδύναμο σουτ. 

Η φάση του γκολ στο 42' ξεκίνησε από τον Κωνσταντινίδη που είχε την μπάλα στα πόδια του από αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο και έδωσε πάσα στον Χριστοδουλόπουλο. 

Εκείνος με ωραία ενέργεια άφησε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού κολλημένους στο έδαφος, πλησίασε από πλάγια στη μικρή περιοχή και σέντραρε στην απέναντι πλευρά προς τον Κωνσταντινίδη. 

Η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Νικοπολίδη και ο Κωνσταντινίδης με απευθείας σουτ πέτυχε το γκολ, παγώνοντας το γήπεδο!

Παρά το 0-1, τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνάς μας ήταν ορατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και επιβεβαιώθηκαν στην επανάληψη, καθώς χάθηκαν πολλές μονομαχίες, ενώ από εκεί δεχτήκαμε και τα δύο γκολ.

Έτσι ο Ολυμπιακός αρχικά έφτασε στην ισοφάριση στο 51' με γκολ του Τοροσίδη, ο οποίος πήδηξε μόνος του στην περιοχή χωρίς κανέναν να τον μαρκάρει. 

Ο Φερνάντες για μια ακόμα φορά έδειξε πως ήθελε πολλή δουλειά στις εξόδους του. Θα μπορούσε να καθαρίσει μια φάση που διαδραματίστηκε στη μικρή του περιοχή.

Στο 67' μετά από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά, ο Κοβάσεβιτς πήρε την κεφαλιά από τους Μαλεζά - Φερνάντες και σημείωσε το γκολ που έδωσε τελικά τη νίκη στους γηπεδούχους!

Στο 85ο λεπτό ακυρώθηκε από τον ... Παπασταμάτη γκολ του Βρύζα, καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ ο Κωνσταντινίδης χωρίς να είναι! Ένα ακόμη δώρο του συγκεκριμένου ρέφερι στην ομάδα του Ολυμπιακού, που είχε για βοηθούς του τους Ακρίβο και Ιωσηφόγλου
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ, Μπράβο, Γκαλέτι, Λεντέσμα (22' Πατσατζογλου), Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (56' Κωνσταντίνου), Κοβάσεβιτς (78' Μήτρογλου).

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Σνάουτσνερ (72' Λάκης), Μαλεζάς, Μελίσσης, Χαραλάμπους, Μπαλάφας (72' Γκονζάλες), Γεωργιάδης, Χριστοδουλόπουλος, Μπαϊάνο, Κωνσταντινίδης, Σάλμον (81' Βρύζας).

Δηλώσεις Σάντος ...

"Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει νικητής στη συνείδηση του κόσμου, αυτό ξεχνιέται γρήγορα. Με βάση την απόδοση των ομάδων το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Όμως χάσαμε και αυτό μένει στο τέλος. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα, έχασε ευκαιρίες και είχε τον έλεγχο της μπάλας σε όλες τις γραμμές. 

Μετά ήρθε η σειρά μας, κυριαρχήσαμε σε όλους τους χώρους και συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε όπως θα ήθελα πάντα να βλέπω τον ΠΑΟΚ να παίζει. Σκοράραμε και είχαμε και ευκαιρίες να πετύχουμε κι άλλα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε νωθρά, δεχθήκαμε όμως 2 γκολ με τρόπο που δεν έπρεπε. 

Σε εκείνο το σημείο δεν αντιδράσαμε σωστά και για ένα χρονικό διάστημα υπήρξε μία αδράνεια. Στη συνέχεια βρήκαμε τον εαυτό μας και δώσαμε τα πάντα για να ανατρέψουμε το μέχρι εκείνη τη στιγμή σκορ. Δεν τα καταφέραμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Είμαστε στο σωστό δρόμο, αυτό είναι εμφανές, ωστόσο η διαδρομή που πρέπει να διανύσουμε είναι μεγάλη. Μπορούμε να παίξουμε καλά, αρκεί να μην κάνουμε τέτοια λάθη σε καίριες στιγμές. Θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν είναι όλα μόνο θέμα δουλειάς, αλλά και θέμα συγκέντρωσης. 

Για παράδειγμα στη φάση της ισοφάρισης ο παίκτης του Ολυμπιακού που σκόραρε ήταν αμαρκάριστος και ο παίκτης που έπρεπε να τον μαρκάρει ήταν σε άλλο σημείο. 

Ευθύνη βέβαια για όλα έχω και πάλι εγώ. Οι ποδοσφαιριστές μου αφοσιώνονται στις προπονήσεις, προσπαθούν και δείχνουν διάθεση για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. 

Βέβαια εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος απόλυτα όταν γίνονται αυτά τα λάθη που κοστίζουν ακριβά, ωστόσο όπως είπα και πριν έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Σνάουτσνερ πήγε πολύ καλά σήμερα, απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ελλάδα. 

Ο Μαλεζάς επίσης είχε καλή απόδοση, ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια γενικότερα όλοι οι παίκτες μου, καθώς η εμφάνιση ήταν τέτοια που αρμόζει σε μία μεγάλη ομάδα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα μας."

Δεν πέρασε απαρατήρητη η μεροληπτική περιγραφή του παιχνιδιού από τον εκφωνητή της κρατικής τηλεόρασης! 

Διαβάστε κάποια από τα ... μαργαριτάρια που ακούσαμε: "Eυτυχώς ο ΠΑΟΚ δεν έφυγε γρήγορα μπροστά" "Ευτυχώς πρόλαβε ο Λούα Λούα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4