Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Νοεμβρίου 2018

Έργο βοηθού η ισοπαλία στο "Βικελίδης" (1988)

Σαν σήμερα στις 20/11/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1988-1989...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (12.947 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές προσωπικές μονομαχίες των παικτών των δύο ομάδων.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μισάωρο χωρίς πάντως να απειλεί ιδιαίτερα και ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο τέταρτο του 45λέπτου, βγήκε στην επίθεση και έγινε ιδιαίτερα απειλητικός.
Στο 33ο λεπτό ο Σκαρτάδος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάικ Σμολ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και σκόραρε, όμως Νικάκης με υπόδειξη του βοηθού Τσάση ακύρωσε το γκολ! 

Ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή στο ματς, με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται (μάλλον δικαιολογημένα!), χωρίς όμως να αλλάξει την απόφασή του ο ρέφερι.

Στο 42΄ο Γκιτσιούδης απέκρουσε το σουτ του Μπουγιουκλή, ο οποίος στο 53΄ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμά του από τον Μαλιούφα, χωρίς ο Νικάκης να ενδώσει, ενώ στο 85' ο Καρασαββίδης προσπάθησε από μακριά να αιφνιδιάσει τον Καρκαμάνη, χωρίς να τα καταφέρει!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σμολ, Μαλιούφας, Καραγεωργίου, Γκιτσιούδης, Τσουρέλας και από τον Άρη ξεχώρισαν οι Μπουγιουκλής, Μουστακίδης, Χατζηνικολάου.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Καρκαμάνης, Μουστακίδης, Χατζηνικολάου, Ιωσηφίδης, Λημνιάτης, Τζιόλας, Νταρακλίτσας, Μπουγιουκλής, Δημητριάδης (86' Λίπκα), Μπιμπισίδης, Σαμόλης (70' Ολιβέιρα).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (78' Καρασαββίδης), Σκαρτάδος, Σμολ, Φερνάντο (70' Λεοντιάδης), Αλεξανδρίδης.



* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά (1988-1989), ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε τη σεζόν 1988-1989 ο Ρίνους Ίσραελ για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), τον διαδέχτηκε ο ... Αλέφαντος για 11 ματς (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Σαράφη (2 ισοπαλίες - 1 ήττα), που κάθισε στον πάγκο μας τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4