Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Νοεμβρίου 2018

Ήττα στα Γιάννινα με καταρρακτώδη βροχή! (1980)

Σαν σήμερα στις 2/11/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 7.000 θεατές (5.637 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, αν και προηγήθηκε στο σκορ στο 22ο λεπτό με τον Γιώργο Κούδα!

Οι γηπεδούχοι πήραν νίκη μετά από ενάμιση μήνα (!), χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Λιάκος στο 48' με τεχνικό σουτ και ο Παπάζογλου με προβολή στο 69'.


Το παιχνίδι έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής που έπεφτε πριν το ματς αλλά κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, ένα γεγονός που βοήθησε τους γηπεδούχους και όχι τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει κι άλλο, αν ο Φούρτουλα δεν επενέβαινε σωτήρια σε τρεις περιπτώσεις! Ο Λόραντ είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, τους οποίους θεώρησε βασικούς υπαίτιους για την ήττα από τον ΠΑΣ ...

Καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φούρτουλα, Σάλαμον, Κούδας, Δαμανάκης και από τον ΠΑΣ οι Ράντοσιτς, Παπαγεωργίου, Αλεξάκης, Παπάζογλου, Διαμαντόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Ράντοσιτς, Παπαγεωργίου, Αλεξάκης, Παπαγγέλης, Παπάζογλου, Λάππας, Λιάκος, Μοντέζ, Ανανιάδης, Διαμαντόπουλος, Σοφιάς (85' Πρίσκας).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης (77' Αποστολίδης), Σαράφης, Βασιλάκος, Κούδας, Γεωργόπουλος (46' Αλεξανδρίδης).

Και η βαθμολογία μετά την 8η αγωνιστική...
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981..
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1980-1981. 

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κούδας, Φούρτουλα, Σάλαμον, Κωστίκος, Κερμανίδης, Πέλλιος. Καθιστοί: Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος, Τριανταφυλλίδης, Σαράφης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4