Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Νοεμβρίου 2018

Φτερούγισμα στο +5 και ... όνειρα τίτλου! (2014)

Σαν σήμερα στις 2/11/2014, για την 9η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε 0-2 στο Παγκρήτιο τον Εργοτέλη, χάρη σε γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη...

Μπροστά σε λίγους θεατές (το Παγκρήτιο έμοιαζε άδειο) ο Άγγελος Αναστασιάδης, παράταξε στον αγωνιστικό χώρο τους: Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Βίτορ – Κατσικά – Κίτσιου στην άμυνα, Κάτσε – Τσανδάρη – Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδη - Μακ – Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Το παιχνίδι δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας σε γενικές γραμμές, ο Δικέφαλος μπήκε καλύτερα από τους γηπεδούχους στο γήπεδο, αλλά η πίεση που άσκησε ήταν λίγη και ο Εργοτέλης ανταπεξήλθε σε αυτήν εύκολα.
Η πρώτη καλή προσπάθεια του ΠΑΟΚ ήρθε στο 29' όταν Κίτσιου - Αθανασιάδης συνδυάστηκαν, η μπάλα στρώθηκε στον Κάτσε που σούταρε αδύναμα άουτ. 

Τρία λεπτά αργότερα ο Ρατς έγινε αναγκαστική αλλαγή (Σπυρόπουλος), σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του.

Έτσι αφού στο 34ο λεπτό, χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Μακ, όταν μετά από μπαλιά του Τζιόλη, αυτός μόνος με τον Τσέρνι από πλάγια θέση σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε, ήρθε στο 42' το 0-1. 

Εξαιρετική κάθετη του Κίτσιου στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη και άριστο τελείωμα από τον Αθανασιάδη.

Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ολοκληρώνοντας το 45λεπτο σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με την κατοχή στο 48%-52% υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος αξιοποίησε τις τελικές προσπάθειές του και ευτύχησε να προηγηθεί... 

Η μεσοεπθετική λειτουργία της ομάδας δεν ήταν η καλύτερη που έχουμε δει, καθώς τα λάθη των παικτών μας ήταν αρκετά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Εργοτέλης ήταν αυτός που πίεσε στη μεσαία γραμμή και προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην περιοχή μας. 

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να απειλήσουν. 
Στο 67' ο Αναστασιάδης είδε τον Μακ να ζητάει αλλαγή, λόγω ενοχλήσεων στον πίσω μηριαίο (2η αναγκαστική εκείνη τη μέρα), ενώ στο 85' ο Παπαδόπουλος πέρασε στο ματς στη θέση του Σαλπιγγίδη.

Ο Εργοτέλης απείλησε στη φάση του 76' με τον Χαλκιαδάκη, αλλά τίποτε περισσότερο. Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν το γκολ που πέτυχε στο 94' ο Αθανασιάδης κλειδώνοντας τη νίκη του ΠΑΟΚ, μια νίκη που ήρθε μετά από μέτρια εμφάνιση, όμως το τρίποντο είναι τρίποντο και αυτό μετράει! 

Ο Δικέφαλος ήταν πλέον στο +5 από την ομάδα του Μαρινάκη και δικαιούνταν να κάνει όνειρα τίτλου!
Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς (76' Μπογκντάνοφ),Μέγι, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Γκέντζογλου, Χαντί (59' Μπαμ Μπαμ), Γιουσούφ,Χαλκιαδάκης και Παμλίδης (59' Νόσκοβιτς).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς, Βιτόρ, Ρατς (33' Σπυρόπουλος), Τζανδάρης, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ (67' Γκολάσα), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (85' Παπαδόπουλος).

.....................................................

O Άγγελος Αναστασιάδης μετά το διπλό στο Ηράκλειο, στις δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη όλοι γύρω από την ομάδα να παραμείνουν προσγειωμένοι και να συνεχίσουν τη δουλειά.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Αρχικά είπε για το παιχνίδι: "Πολλή δουλειά, μεγάλη προσπάθεια και αγωνιστική πειθαρχία. Είχαμε μεγάλη θέληση για τη νίκη, αυτό βγάζουν τα παιδιά. Τα έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι μπορούν να πάνε ψηλά την ομάδα. Είμαστε όμως πολύ κουρασμένοι. 

Σήμερα δεν έπρεπε να χτυπάμε το χέρι στο μαχαίρι. Περιμέναμε τον αντίπαλο και κάναμε φάσεις, ενώ δεν δεχθήκαμε πολλές. Στο δεύτερο μέρος δεν παίχτηκε μπάλα, διότι έγιναν πολλά σφυρίγματα για φάουλ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος για εμάς".

Για τον Εργοτέλη είπε: "Ο Εργοτέλης στα χέρια του Δερμιτζάκη έχει αλλάξει τρόπο συμπεριφοράς. Είναι δύσκολος αντίπαλος και μπορεί να κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Το θετικό είναι ότι δεν μας δημιούργησαν επικίνδυνες φάσεις..."

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν ασχολείται με τη διαιτησία, παρά τα όσα βλέπουμε, σχολίασε: "Πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι και αυτοί είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Αν θέλουν να κάνουν λάθη, δεν κερδίζεις τίποτα με το να φωνάξεις. 

Αντίθετα, όπως είπα στην αρχή της χρονιάς, πρέπει να κερδίσεις και το διαιτητή με τη συμπεριφορά σου. Δεν ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Δε με νοιάζει τι γίνεται δίπλα. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τον ΠΑΟΚ και με τον επόμενο αντίπαλο. Με τίποτα άλλο".

Όσο για τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό, δήλωσε: "Εμείς θέλουμε να έχουμε και μεγαλύτερη απόσταση από τον δεύτερο, όταν τελειώσουμε το πρωτάθλημα τον Μάιο. Ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα, να το ξέρετε. Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό και κάνω μεγάλη προσπάθεια να το περάσω και στα αποδυτήρια. 

Εμείς που είμαστε μεγάλοι και μπαρουτοκαπνισμένοι δεν χαριεντιζόμαστε με αυτά. Η ευθύνη είναι δική μου, πρέπει να είμαι προσγειωμένος εγώ, για να είμαστε προσγειωμένοι όλοι. Σου λένε τι μεγάλος προπονητές είσαι, τι μεγάλος παίκτης είσαι. Χρειάζεται να έχουμε χαμηλά το κεφάλι και να δουλεύουμε".

.......................................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη, στην Κρήτη, σε δηλώσεις του δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια, επισημαίνοντας πως η διαφορά των πέντε βαθμών δε σημαίνει και πολλά.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό, δήλωσε: "Είναι σημαντικό το ότι έχουμε πέντε πόντους διαφορά από τον δεύτερο, αλλά αυτό δε σημαίνει και πολλά. Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα ακόμη, υπάρχει πολύς δρόμος ως το τέλος. 

Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν πρέπει και να πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε βέβαια σημαντικό βαθμολογικό αβαντάζ, αλλά ο δρόμος είναι τόσο μακρύς που δε σου εξασφαλίζει τίποτα, η τωρινή διαφορά".

Για την κούραση που υπάρχει την ομάδα, ανέφερε: "Ήμασταν κουρασμένοι στο σημερινό ματς. Είναι πολλά τα παιχνίδια που δίνουμε και η δυσκολία του κάθε αγώνα είναι ξεχωριστή. Από εκεί και πέρα τα δίνουμε όλα και μέχρι στιγμής ανταμειβόμαστε".

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με τη δήλωση του Κλάους ότι τον Μάιο θα είμαστε καλά, σχολίασε: "Είναι νωρίς να λέμε κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος ότι ο Στέφανος το είπε χαριτολογώντας, αλλά γιατί όχι, μακάρι να βγει αληθινός. Θα προσπαθήσουμε πάντως για το καλύτερο δυνατόν".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4