Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Νοεμβρίου 2018

Νίκησε Φωστήρα παίζοντας με "10" στην επανάληψη (1960)

Σαν σήμερα στις 6/11/1960, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Φωστήρα, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 2-0, σημειώνοντας τα γκολ της νίκης στο 31' και στο 37'.

Το σκορ άνοιξε ο Τασσόπουλος με κεφαλιά, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βασιλειάδης και πριν καλά καλά προλάβουν να καταλάβουν οι φιλοξενούμενοι τι είχε συμβεί ήρθε στο 38' ο Γιαννέλος να σημειώσει το 2-0. 

Η φάση ξεκίνησε και πάλι από σέντρα του Βασιλειάδη, ο οποίος έδωσε πάσα ακριβείας στον Γιαννέλο και αυτός αφού απέφυγε με επιτόπια ντρίπλα Αρσενιάδη, με σουτ έγραψε το 2-0.

Ο Φωστήρας απείλησε στο 41' με κεφαλιά του Αϊδινιώτη που πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το κοντινό σουτ του Βεντούρη το σταμάτησε εντυπωσιακά ο Πρόγιος.

Στο 55ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Φωστήρα απέκρουσε πολύ δύσκολα το δυνατό σουτ του εξαιρετικού Βασιλειάδη, ενώ στο 67' τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Τασσόπουλος, με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται ως το τέλος της αναμέτρησης με «10», καθώς δεν επιτρεπόταν ακόμη οι αλλαγές!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χσασιώτης, Κεμανίδης, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Γιαννέλος, Νικολαΐδης.

Φωστήρας: Κενάνογλου, Ανδρέου, Αρσενιάδης, Βαγιάνος, Μαστρογιαννόπουλος, Βολίκας, Βεντούρης, Δεϊμέζης, Αϊδινιώτης, Λιόλιος, Γεωργαλάς.

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1960-61 ήταν μόλις το δεύτερο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και σε αυτό πήραν μέρος 16 συνολικά ομάδες.

* Η Θεσσαλονίκη είχε πέντε (!) εκπροσώπους, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τον Αρη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον ... Θερμαϊκό στη μοναδική του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία! Ήταν η ομάδα των Σιδηροδρομικών, μια από τις παλιότερες ομάδες της πόλης, με έτος ίδρυσης το 1925! Μια ομάδα που έχει τα ίδια χρώματα με τον Δικέφαλο.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1960-1961 είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, ο οποίος ήταν προπονητής του Δικεφάλου και την προηγούμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει πολλά πράγματα. Ο Δικέφαλος τη μια χρονιά τερμάτισε 7ος και την επόμενη 10ος...

* Στο 2ο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 10ος, έχοντας σε 30 ματς, 7 νίκες - 15 ισοπαλίες - 8 ήττες και τέρματα 31-33. Οι 15 ισοπαλίες δεν αποτελούν "ρεκόρ" στην ιστορία της ομάδας, καθώς τη σεζόν 1969-1970, φτάσαμε τις ... 17, με τον Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο μας

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4