Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Οκτωβρίου 2018

Άφησε βαθμούς με ΟΦΗ στην Τούμπα (2011)

Σαν σήμερα στις 16/10/2011, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε περισσότερους από 11.000 θεατές (9.951 τα εισιτήρια), δεν μπόρεσε να διασπάσει το κατενάτσιο με το οποίο κατέβασε την κρητική ομάδα ο Αναστόπουλος και έμεινε στο 0-0, αφήνοντας τους πρώτους βαθμούς εκείνη τη σεζόν στην Τούμπα...

Εκείνη τη μέρα τιμήθηκε στην Τούμπα η μνήμη των "6" συνοπαδών που έχασαν τη ζωή τους στο φοβερό δυστύχημα των Τεμπών, στις 4/10/1999, με το κλίμα στις εξέδρες να είναι βαρύ και πένθιμο!
H oμάδα προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα λύτρωνε τον κόσμο, αλλά στην τελική προσπάθεια ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, ενώ παράλληλα και οι παίκτες μας δεν είχαν το καθαρό μυαλό να σκοράρουν και να παραβιάσουν την εστία του ΟΦΗ, έχοντας τελειώματα άσχημα.
Ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτική κατοχή, έλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από την κρητική ομάδα εκτός από μια περίπτωση στην οποία θα μπορούσε να κάνει και τη ζημιά, φεύγοντας στην αντεπίθεση...
Θα κάνουμε και μια αναφορά πάντως στο παιχνίδι με τις πολλές σέντρες που έπαιξε ο Δικέφαλος στο δεύτερο ημίχρονο και αποδείχτηκε πολύ προβλέψιμο ιδιαίτερα απέναντι σε ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που καθάριζε σχετικά εύκολα αυτές τις φάσεις. 

Δεν πέρασε απαρατήρητη η μετριότατη απόδοση κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών που έδειχναν ανησυχητικό ντεφορμάρισμα...
Αντίθετα με την επανάληψη, η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, ήταν σαφώς πιο ορθόδοξη, παίζοντας έξυπνα από τις πτέρυγες, αλλά οι πολύ καλές χαμηλές σέντρες που βγήκαν δε μετουσιώθηκαν σε γκολ. Ένα γκολ που αν ερχόταν θα είχαμε σίγουρα ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στη συνέχεια.
Όπως και να έχει πάντως η ομάδα θα έπρεπε να βρει τρόπους να ξεκλειδώνει τέτοιες άμυνες για να μην υπήρχαν περαιτέρω απώλειες στην Τούμπα.
Ο κόσμος από την πλευρά του προσπάθησε παρά το κρύο, να ενισχύσει την ομάδα, βλέποντάς την να προσπαθεί να σκοράρει . Το γκολ τελικά δεν ήρθε και έτσι είδαμε μετά από πάρα πολύ καιρό το φωτεινό ταμπλό της Τούμπας να γράφει 0-0. 

Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ του ΠΑΟΚ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να του δώσει τη νίκη.
Αυτό ήταν το πρώτο 0-0 σε αγώνα πρωταθλήματος στην Τούμπα εδώ και 44 ματς και συγκεκριμένα από τις 8 Μαρτίου 2009 όταν είχαμε μείνει στο ίδιο σκορ με τον Ολυμπιακό.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟK: Χαλκιάς, Ετο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (34' Αρίας), Ιβιτς (78' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (72' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπόντορ (65' Σουμπίνιο), Βερόν (67' Ρόβας), Κάλαιτζίτς, Παπουλής, Σίσιτς (87' Σόουζα), Μάντζιος.

............................................

Ο Λάσλο Μπόλονι, εμφανίστηκε στενοχωρημένος από το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ, τονίζοντας πως οι παίκτες του έκαναν όσα έπρεπε για να κερδίσουν αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
"Ξέραμε πριν από το παιχνίδι ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, κάτι που επιβεβαιώθηκε. Είναι δύσκολο να πούμε το γιατί ήταν τελικά δύσκολο. Είμαι στενοχωρημένος για τους παίκτες μου, γιατί με την απόδοσή τους μπορούσαν να κερδίσουν 2 φορές. Είχαμε την κατοχή, απειλήσαμε και με σουτ εκτός περιοχής, στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. 

Τα όσα κάναμε, κατά την γνώμη μου, ήταν αρκετά για να φτάσουμε στη νίκη, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Πιθανότατα, η απόδοσή μας από τα άκρα δεν ήταν καλή γιατί δεν βγήκαμε ούτε μια φορά στην πλάτη της άμυνας. Είμαι στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε κάποια κλασική ευκαιρία στο 2ο μέρος, ανέφερε: "Ο Φωτάκης, οποίος αποχώρησε, είναι ένας παίκτης που έχει την ικανότητα να απειλήσει από μακριά. Ίσως κάποιοι παίκτες να ήταν και κουρασμένοι. 

Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, αν εκμεταλλευτείς μια ευκαιρία, ίσως να κερδίσεις με πολλά γκολ, αλλά όπως εξελίχθηκε, θα μπορούσαμε να βρεθούμε και πίσω στο σκορ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και γι' αυτό το αγαπάμε".

Για το αν δικαιολογείται η κούραση των παικτών, είπε: "Καταλαβαίνω ότι μου κάνετε ερωτήσεις για να με προκαλέσετε. Η επιθετική μας εικόνα στα τελευταία είκοσι μέτρα δεν ήταν καλή, αλλά μην μου κάνετε παιχνίδια που είναι για παιδιά".

Για την απόδοση του Βιεϊρίνια, τόνισε: "Καταλαβαίνω τη συζήτηση για τον Βιεϊρίνια, έχει μεγάλη σημασία για εσάς. Ο Βιεϊρίνια δουλεύει πολύ και το σημαντικό για μένα είναι ότι προσπαθεί".

Για την αλλαγή του Σαλπιγγίδη, σχολίασε: "Δεν ήθελα να αλλάξω την τακτική, η ιδέα μου ήταν να βάλω έναν πιο φρέσκο παίκτη που θα προκαλούσε περισσότερους κινδύνους".

Για το αν σκοπεύει κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσει τον Σαλπιγγίδη ως φορ, σημείωσε: "Ξέρω ότι ο Σαλπιγγίδης μπορεί να παίξει στην κορυφή, όπως και ότι στην Εθνική παίζει δεξιά. 

Έχω έναν σέντερ φορ τον Αθανασιάδη, δεν είμαι πάντα ευχαριστημένος μαζί του, αλλά λόγω της κατάστασης του ΠΑΟΚ πρέπει να του δίνω ευκαιρίες. Ο στόχος είναι να εναλλάσσονται με τον τρόπο του παιχνιδιού μας οι δύο παίκτες μέσα στο παιχνίδι".

..............................................

Ο Ντο Σάντος Έττο παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στην αμυντική τακτική που είχε ο ΟΦΗ, ενώ τόνισε πως ο βαθμός της ισοπαλίας δεν είναι αρκετός για τον Δικέφαλο.
Τα όσα είπε ο Βραζιλιάνος:

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ ήρθε για να αμυνθεί και το έκανε καλά. Ο βαθμός της ισοπαλίας είναι λίγος για εμάς. Είμαστε στεναχωρημένοι αλλά θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να κοιτάξουμε μπροστά".

..........................................................

Ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος έκανε εκείνη τη μέρα το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, τόνισε πως δε μπορεί να χαρεί τη σημερινή μέρα εξαιτίας του 0-0 και της απώλειας των δύο βαθμών για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν νιώθει χαρούμενος που έκανε το ντεμπούτο του, τόνισε: "Ασφαλώς και νιώθω χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω για πρώτη φορά στην Τούμπα. Χρειάζομαι δουλειά και προσπάθεια για να συνεχίσω πιο καλά και να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής".

Για το παιχνίδι, σχολίασε: "Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο ΟΦΗ κλείστηκε χωρίς να καταφέρουμε να βάλουμε γκολ. Έτσι όπως άρχισε το παιχνίδι, θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κάτι καλύτερο. Θέλαμε τους τρεις βαθμούς, αλλά ο ΟΦΗ δεν μας άφησε τα περιθώρια να τους πάρουμε".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4