Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Οκτωβρίου 2018

Χιτσκοκικό φινάλε με Προοδευτική στη Νίκαια! (1997)

Σαν σήμερα στις 5/10/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο της Νίκαιας την Προοδευτική σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...
Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 περίπου θεατές (3.221 τα εισιτήρια), σε ένα κατάμεστο γήπεδο, αναδείχτηκε ισόπαλος με 3-3, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έκοβε την ανάσα!
Ο ΠΑΟΚ προερχόμενος από την ιστορική πρόκριση επί της Άρσεναλ, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και αφού έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες με τους Φρατζέσκο, Βρύζα, προηγήθηκε στο σκορ στο 33ο λεπτό με τον Κώστα Φρατζέσκο που αξιοποίησε την μπαλιά του Ζαγοράκη και με ψύχραιμο πλασέ στην κόντρα νίκησε τον εξαιρετικό Κόλεφ, κάνοντας το 0-1.
Στο 39' είδαν την απευθείας κόκκινη κάρτα οι Βρύζας και Ντάγκας, με τις ομάδες να συνεχίζουν με παίκτη λιγότερο αμφότερες.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λέπτου ανήκει στον ΠΑΟΚ, όταν ο Φρατζέσκος σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ νικήθηκε από τον Κόλεφ και παρέμεινε το 0-1, μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα του ημιχρόνου από τον διαιτητή Βοργιά, που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μαραγκός είδε και αυτός με τη σειρά του τον Κόλεφ να αποκρούει την προσπάθεια του παίκτη μας σε νέο τετ α τετ και αφού χάθηκαν τόσες καλές ευκαιρίες, η μπάλα μάς τιμώρησε.

Ήταν το 61', όταν ο Ζαΐμι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αλμανίδη από τα δεξιά, νίκησε τον Μιχόπουλο, ισοφαρίζοντας, με τον σκόρερ να πηγαίνει να πανηγυρίσει προκλητικά μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ και να δέχεται ένα σύννεφο από πλαστικά μπουκάλια νερό! Ακολούθησε και προκλητική χειρονομία, την οποία ο Βοργιάς πέρασε στο ντούκου!

Εννιά λεπτά αργότερα ο Ζαΐμι και πάλι έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, φέρνοντας τον ΠΑΟΚ σε πολύ δύσκολη θέση! Όμως το ματς είχε πολύ ψωμί ακόμη!
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, όμως ο Κόλεφ νίκησε για μια ακόμη φορά τον Φρατζέσκο σε τετ α τετ, για να έρθει στο 87' ο Ζαγοράκης να πετύχει την ισοφάριση από την άσπρη βούλα, παράβαση που δόθηκε σε ανατροπή του Φρατζέσκου από τον Γιαννόπουλο.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαραγκός βρήκε τον Mr φάουλ στην πλάτη της άμυνας και αυτός με έξυπνο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο με 2-3.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόλεφ ανέτρεψε καθαρά τον Νάγκμπε, ο Βοργιάς έδωσε το νέο πέναλτι (παραπάνω εικόνα), όμως αυτή τη φορά ο Φρατζέσκος που το εκτέλεσε με δύναμη, είδε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει την μπάλα και ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει το διπλό!
Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η μπάλα τιμωρεί...

Στο 93ο λεπτό, ο Αλμανίδης σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο ματς, σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας ολιγώρησε χαρακτηριστικά.
Οι συνθέσεις:

Προοδευτική (Κόβης): Κόλεφ, Ντάγκας, Γιαννόπουλος, Γούτης, Παντελίδης, Τόγιας, Δήμος (46' Μπαριάμογλου), Φούσκας, Μίτριγκα (73' Ντιογκένους), Αλμανίδης, Ζαΐμι (80' Ανδράλας).

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Κολομπούρδας (74' Ζαφειρίου), Τασιόπουλος, Βελής (74' Ζουμπούλης), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Μαραγκός, Τουρσουνίδης (46' Σιδηρόπουλος), Νάγκμπε, Βρύζας.

Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη: «Είμαστε στενοχωρημένοι από το αποτέλεσμα, έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να δώσω και συγχαρητήρια στην Προοδευτική γιατί είχε και το σθένος και το κουράγιο να παλέψει».

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4