Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Οκτωβρίου 2018

Όλα ... μηδέν με την Κόρινθο στο "Θώδειο"! (1980)

Σαν σήμερα στις 5/10/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κόρινθο, σε παιχνίδι που έγινε στο «Θώδειο Στάδιο» του Λουτρακίου, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981...

Ο Δικέφαλος με τον στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.724 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε έναν εντελώς ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, με έναν επίσης ακατάλληλο ρέφερι, όπως τόνισε ο Λόραντ στη σύντομη δήλωσή του μετά το ματς.

Όσον αφορά το θέαμα που πρόσφεραν οι ομάδες, αυτό ήταν επιεικώς απαράδεκτο και πολύ κατώτερο από τις προσδοκίες που δημιούργησαν πριν την έναρξη οι δύο αντίπαλοι.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Βασιλάκο στο 17' να εκτελεί φάουλ, αλλά ο Στέφας να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ.
 
Στο 37' ο τερματοφύλακας της Κορίνθου, έχασε την έξοδο σε σέντρα που βγήκε στην καρδιά της άμυνάς του, ο Κωστίκος σούταρε, όμως ο Πολυχρονόπουλος απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας των γηπεδούχων.

Με λίγες φάσεις και η επανάληψη, ένα διάστημα στο οποίο η Κόρινθος βελτιώθηκε και παραλίγο στο 71΄να κάνει τη ζημιά, όταν η κεφαλιά του Μπεκιάρη μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Καλκούνος, πέρασε άουτ.
Στο 27', ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσικιτζέλα πάνω στον Κερμανίδη (photo που ακολουθεί), όμως ο διαιτητής Βλαστάρης είπε «παίζετε».

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σάλαμον, Σαράφης, Φίλης και από την Κόρινθο ξεχώρισαν οι Στέφας, Γιαννακούλας, Καρσιώτης. 
 
Οι συνθέσεις:

Κόρινθος: Στέφας, Πολυχρονόπουλος (58' Μακρής), Πρινέας, Γιαννακούλας, Τσικιτζέλας, Τσάμης, Καρσιώτης, Πίττας (75' Βαλαχάς), Μπεκιάρης, Καλκούνος, Τόγιας.

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τριανταφυλλίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο (34' Αναστασιάδης), Βασιλάκος, Κωστίκος.

Δηλώσεις προπονητών:

Γκιούλα Λόραντ: «Ούτε παιχνίδι έγινε, ούτε αγωνιστικός χώρος ήταν αυτός, ούτε διαιτητής! Όλη αυτή η κατάσταση δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο».
 
Γιάννης Κόλλιας: «Πιστεύω ότι η κρισιμότητα του αγώνα οδήγησε στη διστακτικότητα των δύο ομάδων και στην προσοχή στην άμυνα! Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».


* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4