Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Οκτωβρίου 2018

Ισόπαλος σε επεισοδιακό ματς στη Νέα Σμύρνη! (1980)

Σαν σήμερα στις 19/10/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (11.064 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 1-1, αν και προηγήθηκε στο σκορ στο 61ο λεπτό με τον Παναγιώτη Κερμανίδη. 

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε στο πρώτο 45λεπτο, πολύ επιφυλαχτικός, με αμυντικογενή προσανατολισμό και τον Λόραντ να ξεκινάει με τον Κερμανίδη σαν δεξί μπακ! 
Η ομάδα ήταν άτολμη, δεν απείλησε αλλά και δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, των οποίων η απόδοση κυμάνθηκε επίσης σε πολύ ρηχά νερά, με εξαίρεση ένα σουτ του Λίμα στο δοκάρι μας, στο 16ο λεπτό! 

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Γούναρης πέρασε στο ματς στη θέση του Κωστίκου, ελευθερώνοντας τον Κερμανίδη, ο οποίος στο 61ο λεπτό μετά από συνδυασμό Κούδα – Βασιλάκου σημείωσε το 0-1... 
Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε και στο 64' ο διαιτητής Αργυρίου, είδε πέναλτι (σωστά), όταν ο Ιωσηφίδης σταμάτησε με το χέρι την κεφαλιά Χατζόπουλου (αρχική εικόνα) και ο Παθιακάκης από τα 11 μέτρα ισοφάρισε. 

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στη νίκη με ανατροπή, όταν στο 77' ο Φούρτουλα απέκρουσε με τα πόδια εξ επαφής το σουτ του Βαλλίδη.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης και από τον Πανιώνιο οι Λίμα, Χαλκίδης, Ζαχαρόπουλος 

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στις εξέδρες του γηπέδου, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν! 
Οι συνθέσεις: 

Πανιώνιος: Κάκκαρης, Ζαχαρόπουλος, Χαλκίδης, Λίμα, Χατζόπουλος, Μωραϊτέλης, Σαραβάκος (80' Λαζάρου), Κρητικός, Παπαδημητρίου (63' Μαυρίκης), Παθιακάκης, Βαλλίδης. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Κερμανίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Σάλαμον, Τριανταφυλλίδης, Δαμανάκης (46' Γκουερίνο), Σαράφης, Βασιλάκος, Κούδας, Κωστίκος (46' Γούναρης).
Όσον αφορά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκείνη τη μέρα, διαβάσαμε στον Τύπο της εποχής:



* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4