Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Οκτωβρίου 2018

Μπορούσε διπλό, έμεινε στο "Χ" με Προοδευτική! (1962)

Σαν σήμερα στις 6/10/1962, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική, σε παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 7.000 θεατές (6.451 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής.
Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, καθώς είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, τόσο στο 7' όσο και στο 12', όταν μετά από λάθος εξόδους του Μιχαηλίδη, οι Φραντζής και Μπαλόπουλος Φώτης, από καλές θέσεις δεν βρήκαν δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 27' με τον Σαββίδη να βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ, στην καλύτερη επιθετική στιγμή μας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε βελτιωμένος στην επανάληψη, αλλά στο 61' χρειάστηκε η επέμβαση με αυτοθυσία του Κεμανίδη που με ηρωική προσπάθεια απέκρουσε το σουτ του Νικολακάκου. 

Για τη φάση αυτή οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι υποστηρίζοντας πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη μας, ο διαιτητής δεν είδε κάτι, όμως το κλίμα στην εξέδρα αγρίεψε επικίνδυνα!

Κάποιος οπαδός της Προοδευτικής (;), πέταξε στον αγωνιστικό χώρο μια μεγάλη πέτρα, η οποία βρήκε τον Ραπτόπουλο στο κεφάλι! 

Ο παίκτης μας παρέμεινε αναίσθητος για ένα πεντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ζήτησε τη διακοπή του αγώνα, δείχνοντας στον ρέφερι την κοτρόνα που τον χτύπησε, όμως ο διαιτητής Σταθάτος έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς.

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα που απέμεινε ως τη λήξη της αναμέτρησης, έπαιξε αμυντικά, ήταν όμως η ομάδα η οποία σε δύο περιπτώσεις στο 72' με τον Βασιλειάδη (δυνατό σουτ στο δοκάρι) και αργότερα με τον Γιακουμή (κοντινό πλασέ άουτ), βρέθηκε κοντά στο 0-1.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Βασιλειάδης και από την Προοδευτική διακρίθηκαν οι Καρανικόλας, Μπαλόπουλος Βαγγέλης, Φραντζής, Μπαλόπουλος Φώτης.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Καρανικόλας, Γεωργιτσάκης, Καμπόλης, Βεργίδης, Μπαλόπουλος Βαγγέλης, Φύλιος, Νικολακάκος, Φραντζής, Δαούτης, Μπαλόπουλος Φώτης, Ματθαίος.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Σαββίδης.

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Άρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4