Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Οκτωβρίου 2018

Ήττα στο Ηράκλειο σε επεισοδιακό ματς! (1988)

Σαν σήμερα στις στις 9/10/1988, αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1988-1989... 

Ο Δικέφαλος με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (9.067 τα εισιτήρια), έχασε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 3-1, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, αν και προερχόταν από διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Ολυμπιακού με 0-1...

Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 37' με ... αυτογκόλ του Μήτογλου, που δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά την μπάλα προ του Χαραλαμπίδη. 

Δύο λεπτά πριν ο διαιτητής Μιντιούρης σφυρίξει τη λήξη του 45λεπτου, ο Χαραλαμπίδης εκμεταλλεύτηκε μπέρδεμα ανάμεσα σε Μήτογλου - Φερνάντο και από κοντά έκανε το 2-0. 
Με το φάσμα της ήττας ορατό, οι παίκτες μας ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και στο 63' ο Σκαρτάδος ευστόχησε στο πέναλτι (χέρι του Βάβουλα που αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους!). 

Στο 71' όταν ο Βάβουλας έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Καρασαββίδη για απευθείας κόκκινη κάρτα, επικράτησε ένας χαμός, συνέπεια του οποίου αποβλήθηκαν οι Μαυρέας - Γκουλής, αντί για τους Μήτογλου - Βάβουλα που δεν είδαν ούτε κίτρινη! Το τελικό 3-1 ήρθε στο 66' από τον Ίσις. 

Χαραλαμπίδης και Γκουλής εμφανώς ευχαριστημένοι από τη νίκη της ομάδας τους...

Στο 75' ο Φερνάντο πήγε να εκτελέσει κόρνερ, δέχτηκε αντικείμενα, το παιχνίδι μετά από ολιγόλεπτη διακοπή ξανάρχισε για να χαθεί στο 91΄μεγάλη ευκαιρία από τον Καραλίδη για να μειώσει ο ΠΑΟΚ σε 3-2! 

Κορυφαίοι παίκτες μας οι Γκιτσιούδης, Σμολ, Σκαρτάδος, Λεοντιάδης. 

Οι συνθέσεις: 

ΟΦΗ: Χοσάδας, Πατμετζής, Βάβουλας, Γκουλής, Ανδρεανίδης, Ίσης, Πέτρου, Μαρινάκης, Βέρα (92' Μεσοριτάκης), Χαραλαμπίδης, Τσίμπος, Μαρινάκης (63' Λαμπίδης). 

ΠΑΟΚ: Γκιτισούδης, Τσουρέλας, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας (46' Σμολ), Λεοντιάδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης, Φερνάντο, Αλεξανδρίδης (58' Καραλίδης).

Δηλώσεις προπονητών:

Έγκεν Γκέραντ: "Είχαμε πολλά προβλήματα κυρίως ψυχολογικά μετά την ήττα μας από τη Δόξα. Όμως δικαιώθηκα που είχα εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μου. Στο πρώτο 20λεπτο είχαμε προβλήματα, μετά όμως βελτιωθήκαμε και πήγαμε καλά. Μετά το 2-1 ο Ίσης πήρε την ομάδα επάνω του και ήταν αληθινός ηγέτης, φτάνοντας μέχρι και το γκολ. Ο Βάβουλας που έπαιξε τραυματίας ήταν συγκινητικός, έπαιξε θαυμάσια". 

Ρίνους Ίσραελ: "Ο ΟΦΗ δεν έκανε ευκαιρίες. όταν όμως ο Μήτογολου έκανε το αυτογκόλ για πέντε λεπτά χάσαμε την οργάνωσή μας και μετά ήρθε το δεύτερο γκολ που μας έκοψε τα πόδια. Στο 2-1 βρήκαμε τη δύναμη να αγωνιστούμε, αλλά το τρίτο γκολ μας αποθάρρυνε τελείως. Πιστεύω ότι το γκολ που σημείωσε ο Μπορμπόκης ήταν κανονικό. Ο Σμολ ήταν πολύ καλός στο β΄μέρος στο οποίο χρησιμοποιήθηκε".

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4