Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Οκτωβρίου 2018

Πικρή ήττα στο Αίγιο στην ...εκπνοή! (1963)

Σαν σήμερα στις 20/10/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 1-0 στο Εθνικό στάδιο του Αιγίου, δεχόμενος το γκολ στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με μακρινό σουτ του Καρακατσάνη...

Το τελικό 1-0 αδικούσε την ομάδα μας, καθώς ήταν καλύτερη των γηπεδούχων, πλήρωσε όμως την αφλογιστία των επιθετικών μας παικτών, που δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε κάποιο γκολ τις καλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν κυρίως στο πρώτο 45λεπτο...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Λιτόπουλος, Μακρής, Ραπτοπουλος, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Μουρατίδης, Σαββίδης, Μαρβάκης, Γιακουμής, Παπαμέτης*

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή.

Και όχι μόνο δεν το μέτρησε, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! 

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11/2016.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

* Αυτό ήταν το ένα και μοναδικό επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος που ο Γιώργος Παπαμέτης φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ! Επίσης η αναμέτρηση στο Αίγιο, ήταν η μία και μοναδική που ο Βούλγαρος ρέφερι Παπαγιώτοφ σφύριξε τον ΠΑΟΚ στην καριέρα του.

* Λίγα λόγια για την αρχική photo... Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Εθνικό που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χρειάστηκε να πάρει μαζί του τέσσερις παίκτες από την ομάδα Νέων επειδή υπήρχαν πολλές απουσίες. 

Ανάμεσα τους ήταν ο άγνωστος τότε Γιώργος Κούδας που στις 21 Δεκεμβρίου 1963 ήταν 17 ετών. Το ταλέντο του φάνηκε από το ντεμπούτο του, αφού ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους της αναμέτρησης σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4