Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2018

Έδωσε δύο γκολ δώρο και ήρθε η ήττα! (2011)

Σαν σήμερα στις 2/10/2011, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αν και προηγήθηκε στο 24ο λεπτό με τον Μπαλάφα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-1...

Η ομάδα πλήρωσε ακριβά την ολιγωρία της άμυνας και κυρίως του Κρέσιτς, που "έμεινε" στη γραμμή και δέχτηκε δύο γκολ με κεφαλιές από κοντά!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πιέζοντας ψηλά, είχαν κατοχή χωρίς όμως να δημιουργούν ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ ήταν φανερό πως περίμενε τον αντίπαλο, όμως το μεγάλο του πρόβλημα ήταν στο ότι δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.
Ο χρόνος κυλούσε και ο ρυθμός των γηπεδούχων σταδιακά έπεφτε... Μετά το 20ό λεπτό ο ΠΑΟΚ άρχισε να βγαίνει δειλά δειλά στην επίθεση παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες. Μάλιστα στην πρώτη ευκαιρία που βγήκε ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Μπαλάφα.

Προηγήθηκε κόρνερ του Γκαρσία και σύγχυση στην περιοχή του Κοστάντσο, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Αρτινός μέσος.
Και ενώ οι παίκτες του Μπόλονι έπρεπε να διαχειριστούν σωστά αυτό το 0-1 που πάγωσε το "Καραϊσκάκης" και ξύπνησε φαντάσματα, μέσα σε λεπτά λεπτά ήρθε η ανατροπή. Μια ανατροπή στην οποία φέρει μεγάλη ευθύνη άμυνά μας και ιδιαίτερα ο άτολμος στις εξόδους Κρέσιτς. 

Ο Κροάτης για μια ακόμα φορά έμεινε καρφωμένος στη γραμμή της εστίας του σε σέντρες από 30 μέτρα που έφεραν την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή του. Μαζί του ολιγώρησαν και οι αμυντικοί και έτσι δεχτήκαμε δύο γκολ (Φουστέρ - Τζιμπούρ), που έδωσαν τελικά τη νίκη στον Ολυμπιακό.
Για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους, πέραν του Κρέσιτς, όλη η ομάδα κινήθηκε σε ρηχά νερά. Φάνηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας, δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα -είχε μεγάλη διαφορά το ποσοστό κατοχής από τον αντίπαλο- και φυσικά δεν αντέδρασε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Με λίγα λόγια δεν έδειξε τον χαρακτήρα που μας συνήθισε φέτος.

Η απουσία του Κοντρέρας, αποτελούσε ένα ελαφρυντικό, αλλά και η διαχείριση του ματς από τους παίκτες μετά το 0-1, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. 

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι έγινε πιο στατικό κάτι που όπως αποδείχτηκε βόλευε τους παίκτες του Βαλβέρδε, που πήραν μια νίκη σε ένα παιχνίδι - ντέρμπι.
Απαρατήρητος πέρασε αυτή τη φορά ο Κουκουλάκης (!), που βέβαια τον βοήθησε το γεγονός ότι δεν έγινε η δύσκολη φάση. Η ομάδα είχε πλέον μπροστά της 15 μέρες για να πάρει ανάσες και να αρχίσουν να μπαίνουν σιγά σιγά οι τότε νεοαποκτηθέντες παίκτες (Σπαντάτσιο, Λεονάρντο και Γιάννου κατά δεύτερο λόγο).
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (67' Μακούν), Φέισα (70' Μοδέστο), Τζιμπούρ, Μιραλάς (90+' Αμπντούν), Φουστέρ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (77' Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (74' Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Ετό (87' Σπαντάσιο).

…………………………..

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι, στάθηκε στον παράγοντα κούραση που επέφεραν τα συνεχόμενα παιχνίδια της εβδομάδας που μας πέρασε, ενώ τόνισε πως η εικόνα της ομάδας του ήταν κακή.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Ήταν ένα δυνατό ντέρμπι στο οποίο δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Υπήρχαν πολλά λάθη στο τεχνικό κομμάτι και από τις δύο πλευρές. Ίσως οι παίκτες να ήταν κουρασμένοι με τα τρία παιχνίδια και με τα ταξίδια ενδιάμεσα. Για εμάς ήταν λίγο υπερβολικά φορτωμένοι. 

Πιστεύω ότι σε αυτήν τη στιγμή, σε αυτήν την κατάσταση, η μία μέρα παραπάνω είναι σημαντική για την αποθεραπεία. Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός μας πίεσε πολύ, εδραιώθηκε στη δική μας την περιοχή και εκεί ήμασταν απόντες.

Κατά τη γνώμη μου στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ παθητικοί και πραγματικά κάναμε πολλά λάθη και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα. 

Κάποιες στιγμές ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος για το κέντρο μας και με ενέργειες από τα άκρα μας έβαλαν για 15-20 λεπτά μέσα στην περιοχή. Ανάμεσα στα δύο ημίχρονα, προτιμώ το δεύτερο, έστω και αν ο ρυθμός είχε πέσει.

Σ' αυτό το σημείο η παρουσία μας ήταν πιο έντονη στις μονομαχίες. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε κάποιες ευκαιρίες αλλά είχαμε και εμείς. Η άποψη μου είναι ότι μπορούμε και πρέπει να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια. 

Πιστεύω ότι οι παίκτες που δεν ήταν εδώ μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Όλοι μας τώρα πρέπει να αλλάξουμε χρώματα, να φορέσουμε γαλανόλευκα και να υποστηρίξουμε την Εθνική".

Για την καθυστερημένη χρήση των αλλαγών εφόσον διέκρινε την κούραση κάποιων παικτών, ανέφερε: "Καταρχήν μία από τις εξηγήσεις θα μπορούσε να είναι η κούραση. 

Το γεγονός ότι είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι θα μπορούσε να είναι μία εκτίμηση. Για τις αλλαγές, πιστεύω ότι ξέρω καλά την ομάδα και πίστευα ότι σε εκείνο το σημείο θα έπρεπε να αλλάξω κάτι".

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι σε πιο ψηλό επίπεδο  από τις υπόλοιπες ομάδες, τόνισε: "Δε συμφωνώ. Είναι μία καλή και δυνατή ομάδα αλλά δεν πιστεύω ότι είναι δύο επίπεδα πιο ψηλά. Έχω δει την ΑΕΚ, δεν έχω δει ακόμη τον Παναθηναϊκό, αν είναι έτσι όπως λέτε, τότε πρέπει να το δείξει στο Champions League. 

Σίγουρα είναι μία καλή ελληνική ομάδα. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει παρουσία στις πρώτες θέσεις, φαντάζομαι ότι αυτό θα συνεχιστεί και φέτος. Εμείς ως ΠΑΟΚ θέλουμε το καλύτερο δυνατό, να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δώρα στους φιλάθλους μας. 

Ξέρετε και εσείς ότι δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Δε θυμάμαι για παράδειγμα τον ΟΦΗ να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4