Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2018

Σοκ στην Τούμπα στο 92' (2005)

Σαν σήμερα στις 2/10/2005, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2005-2006...

Ο Δικέφαλος με τον Γιώργο Κωστίκο στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (8.741 τα εισιτήρια), υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2, δεχόμενος το γκολ της ισοφάρισης στο 92' από τον Θωμά Κυπαρίσση, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόταν με «10»!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3' σε μια απίστευτη φάση, όταν ο Καρυπίδης γύρισε την μπάλα στον Φερνάντές, ο οποίος κλώτσησε κυριολεκτικά αέρα, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα!

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, βγήκε στην επίθεση είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο να ισοφαρίσει, κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Φουτσίνι, ούτε ο Σαλπιγγίδης, ούτε ο Κωνσταντινίδης, ούτε ο Μίετσελ, οι προσπάθειες των οποίων ή κατέληξαν άουτ ή τις σταμάτησε ο Κοτσόλης!

Στο 60' ο Παντελής Κωνσταντινίδης ελίχθηκε ανάμεσα από δύο αμυντικούς της Λάρισας, βρέθηκε στο έδαφος και ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, από όπου δεν αστόχησε ο Σαλπιγγίδης, ισοφαρίζοντας.

Στο 78', ο Φουτσίνι εκτέλεσε φάουλ, ο Μαλαδένης κέρδισε στον αέρα δύο αμυντικούς της Λάρισας και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο πάντα εριστικός Νταμπίζας πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στα επόμενα λεπτά τόσο ο Κωνσταντινίδης, όσο και ο Σαλπιγγίδης νικήθηκαν στα τετ α τετ που είχαν από τον Κοτσόλη, σε φάσεις οι οποίες αποδείχθηκαν καθοριστικές για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Και αυτό γιατί στο ... 92', ο Κυπαρίσσης με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή μας, έγραψε το 2-2. Στο λεπτό που υπολειπόταν, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση, προσπάθησε για ένα τρίτο γκολ, όμως η καρφωτή κεφαλιά του Μαλαδένη πέρασε μόλις άουτ!

Συμερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς σε ένα δικό του ματς, καθώς η ανύπαρκτη επιθετικά Λάρισα, πέτυχε δύο γκολ με τη βοήθεια της τύχης, την οποία είχε σύμμαχο και στις επιθέσεις μας!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Κωστίκος): Φερνάντες, Καρυπίδης (31' Χριστοδουλόπουλος), Ουντέζε, Χαραλάμπους, Χασιώτης, Μπαλάφας (46' Μαλαδένης), Ζαγοράκης, Φουτσίνι, Κωνσταντινίδης, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (81' Ηλιάδης).

Λάρισα (Δώνης): Κοτσόλης, Σίμος, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Παπακώστας, Σέρμπαν (64' Σπάσιτς), Βέλα Τζούνιορ, Αλωνεύτης ( 64' Γκίκας), Γαβριλόπουλος (70' Κυπαρίσσης,), Διγκόζης, Κατσιαρός.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2005-2006, τερμάτισε στην 6η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 44-31.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Νίκος Καραγεωργίου (2 παιχνίδια), ακολούθησε ο Γιώργος Κωστίκος (18 ματς) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου (10 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4